Пожар на Старој планини још није локализован, али се не шири

Пожар на Старој планини још није локализован, али се не шири и ситуација је много боља, изјавио је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић. МУП је саопштио да пожаром који је захватио неприступачне терене на великој надморској висини нису угрожени становништво и насељена места.

Предраг Марић је рекао да је у току раних јутарњих часова и преподнева радила механизација и рађени су пресеци.

"Нема ширења пожара, али још не могу да кажем да је пожар локализован. Ипак, ситуација је много боља него јуче", рекао је Марић Танјугу.

И даље је на том подручју, према његовим речима, ангажован исти број људи, око 200 ватрогасаца, припадника Жандармерије и мештана који су укључени у акцију гашења.

"Очекивало се да се данас дејствује хеликоптерима, али су услови били као и претходних дана – велика количина магле и дима, па није дошло до гашења из ваздуха", навео је Марић.

Како је рекао, на територији Врања, Босилеграда, Трговишта и Сурдулице има око шест жаришта.

Ту је, такође ангажовано, као и на Старој планини, укупно око 200 људи, додао је Марић.

"Тамо су јуче хеликоптери гасили пожар и ситуација је исто повољнија него јуче. Очекујемо да се сутра авиони пољопривредне авијације укључе у акцију гашења на територији Врања", казао је начелник Сектора за ванредне ситуације.

Марић је поновио да у четвртак очекује и долазак руског авиона "иљушин", који ће се укључити у гашење пожара.

Повољнија ситуација и у Пчињском округу 

МУП је саопштио да пожаром који је захватио неприступачне терене на великој надморској висини и који се гаси на пет локација нису угрожени становништво и насељена места.

На гашењу пожара ангажовани су ватрогасци-спасиоци из Пирота, Ниша, Димитровграда, Бабушнице, Зајечара, Лесковца, Смедерева, Панчева, Јагодине, Шапца и Крушевца.

И у Пчињком округу ситуација је повољнија него претходних дана, а на гашењу пожара на шест локација ангажовано је 100 ватрогасаца-спасилаца са 26 возила, из Врања, Београда, Новог Сада, Крагујевца, Краљева, Ваљева, Сремске Митровице, Ниша и Лесковца.

Троје старијих људи у околини Трговишта превентивно је евакуисано и за сада нема опасности по животе људи и њихову имовину.

Припадници Хеликоптерске јединце Министарства унутрашњих послова, који су у понедељак имали 34 налета, у приправности су и чекају повољније метео-услове како би могли да се укључе у гашење пожара. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије