Борба с пожарима на југоистоку Србије, неприступачан терен отежава гашење

Не смирује се пожар на Старој планини. Око 200 ватрогасаца и припадника Жандармерије ангажовано је на гашењу, а од сутра би требало да им се прикључи и руски "иљушин 76". Изнад Топлог дола ватра се шири, а екипе за гашење су углавном концентрисане у рејону Чунгуља. За сада нема опасности по становништво и људе. Нови пожари у близини Трговишта и Босилеграда.

Пожари букте на југоистоку Србије, у неприступачним пределима Старе планине, код Трговишта, Прокупља, Врања и Босилеграда.

У делу општина Трговиште и Босилегад на снази је ванредна ситуација, а у околини Врања ангажовани су и хеликоптери.

Јуче су из општине Трговиште због дима евакуисане три особе.

Нови пожар забележен је у околини села Гвожђе и у околини Рудника.

Председник Општине Босилеград Владимир Захаријев рекао је да је 20 махала на тој територији захваћено пожаром, али да ватрогасно-спасилачке јединице даноноћно дежурају.

У Црноштици пожар је под контролом, а већи је захватио село Пламено, потврђено је РТС-у из Сектора за ванредне ситуације.

У Трговишту је на локацији Црвени град пожар смањен, али је из правца Врањске бање избио нови, рекао је председник те општине Ненад Крстић.

У Врању, на подручју Честелина, нема ширења пожара, гаси се на мањем терену.

У помоћ су притекли и ватрогасци из других делова Србије, а прикључиће им се и додатне снаге.

Очекује се да ће већи део пожара у току дана бити стављен под контролу.

На Старој планини гори неколико десетина хектара ниског растиња и део шуме, али део пожара је јуче био под контролом.

Гашење пожара је синоћ обустављено јер је на неприступачним теренима ризично остајати ноћу, али је акција настављена чим је свануло.

Ангажовано је 200 ватрогасаца и припадника Жандармерије, а очекује се да ће им најављена киша олакшати посао.

Требало би да се сутра ватрогасцима прикључи и руски авион "иљушин 76", најавио је начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић.

Рекао је да ће се, уколико временски услови дозволе, у гашење пожара бити укључени и хеликоптери МУП-а и пољопривредна авијација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи