Српска борбена беспилотна летелица – задатак за српске и кинеске стручњаке

На пројекту наоружаних беспилотних летелица заједно са кинеским партнерима ангажовани су чланови Војнотехничког института Министарства одрбане и ратног ваздухопловства Војске Србије. Са њима се у Пекингу састао министар одбране Србије Александар Вулин.

У току је прва фаза трансфера технологија за развој и производњу беспилотних летелица која обухвата и репројектовање беспилотне летелице "пегаз" како би могла да прихвати додатну опрему, авионику, опто-електронске системе и инсталацију наоружања како би се постигли задати тактичко-технички захтеви за прву српску борбену беспилотну летелицу.

Како је саопштило Министарство одбране, српска страна ће затим реконструисати летелицу, а кинеска ће препројектовати део своје електронске опреме и авионике у складу са резултатима прве фазе.

Све прорачуне, анализе, компјутерске симулације и лабораторијска истраживања биће урађена заједно како би наши инжењери стекли искуства која им недостају, наведено је у саопштењу.

Тако заједнички модификована и опремљена летелица биће тестирана прво у Кини, а затим у Србији, укључујући и бојево гађање ласерски вођеним ракетама ради увођења у наоружање Војске Србије.

Након тога, у трећој фази, уз помоћ кинеских стручњака, биће установљена серијска производња летелице "пегаз" у Србији.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 23. окт 2019, 16:19) - DrMr [нерегистровани]

@Pravi se srpski UAV ko kilavo dete.

Jesil' procitao tekst, ako jesi jesili ga razumeo?Kakvi te slovenci spopali?

(среда, 23. окт 2019, 15:58) - Miki [нерегистровани]

Pravi se srpski UAV ko kilavo dete.

Što se nije pitalo Slovence, da nam pomognu.

(среда, 23. окт 2019, 11:19) - Darko Savić [нерегистровани]

Namjenska industrija

Ovo je odgovor svim našim "nevjernim Tomama" kao i našim "neprijateljima" da se namjenska industrija R Srbije polako ali sigiurno vraća na "staze stare slave" jugoslavenske namjenske industrije koja je 70ih i 08ih godina prošlog vijeka počela proizvoditi takav profit i uticaj u svijetu da "zlotvori" to nisu mogli više podnijeti pa su odlučili i uradili šta su zacrtali. Za ovo imam dvije narodne : 1. "Uspjeh je najbolja osveta" i "Kada te ogovaraju daj im još više povoda"
Živjela Srbija!!!!