Стефановић: О запосленима се не брине само набавкама униформи

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да се о запосленима не брине само кроз набавку униформи, возила, новог наоружања и повећањем плата, већ и кроз бригу о њиховом развоју на правичан начин.

Последње четири године биле су године најзначајнијих реформи у Министарству унутрашњих послова, рекао је Небојша Стефановић на конференцији "Ефекти реформе управљања људским ресурсима у МУП-у – Ми бринемо о људима који брину о безбедности грађана".

Најавио је да ће сутра у редове МУП-а ступити још 677 нових полицајаца.

"О запосленима се не брине само кроз набавку униформи, возила, новог наоружања и повећањем плата, већ и кроз бригу о њиховом развоју на један правичан начин", истакао је министар.

Захвалио је Краљевини Шведској која је помогла да се реформе људских ресурса у МУП-у спроведу, као и свим запосленима у Сектору за људске ресурсе који су тај велики посао одрадили.

Помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић истакла је да се Сектор за људске ресурсе, од 2015. године када је формиран, трудио да се из административне и кадровске службе трансформише у модеран систем управљања људским ресурсима.

Саветник у амбасади Краљевине Шведске Ола Андерсон истакао је да Шведска пружа подршку Министарству унутрашњих послова од 2004. године и да је до сада помогла са око 25 милиона евра у разним областима.

Навео је да је Министарство унутрашњих послова у овом погледу узор другим институцијама и додао да су спроведене реформе изузетно значајне за испуњавање критеријума на путу Србије ка Европској унији.

Тим лидер имплементационе агенције ИМГ Ханс Уленс објаснио је да су од 2014. године спроведена два пројекта, подршка стратешком развоју система за информационе технологије који је завршен, као и пројекат стратешког управљања и развоја капацитета за европске интеграције МУП-а, који би требало да се заврши средином 2020. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар