Окончана блокада, ректорки враћени кључеви

После 12 дана блокаде и постизања договора са ректорком, студенти из удружења "Један од пет милиона" вратили су кључеве Ректората, јавља репортерка РТС-а.

Главни захтев студената из удружења "Један од пет милиона" био је да се одреди датум доношења коначне одлуке о валидности доктората Синише Малог, што је јуче и учињено. Ректорки Иванки Поповић јутрос су враћени кључеви Ректората.

Ректорка је рекла да се дошло до заједничког циља – да се омогући редован рад Ректората.

"Могу да кажем да су студенти показали велику чврстоћу у исказивању захтева. Заједно смо на истом задатку да чувамо углед УБ и да покажемо да можемо сами да решавамо проблеме у оквиру академске заједнице. Заједно чувамо УБ и верујем да ће нам шира друштвена заједница помоћи у том послу", рекла је Поповићева.

Студенткиња Мила Јовановић је рекла да је Универзитет у Београду показао став и интегритет.

"Показао је да је једина слободна институција у држави. Са поносом сада могу да кажем – ја сам студент", рекла је Јовановићева. 

Навела је да је ректорка "положила испит".

"Преостаје још дипломски који је 4. новембра. Ми смо предали ректорки и чуваркућу да покажемо да чувамо нашу кућу иако не спавамо овде", навела је Јовановићева.

"Након блокаде чуваћемо ректорку јер су притисци већ почели. Не дамо ректорку. УБ је показао да је институција са великим 'И'", рекла је Мила Јовановић. 

Ректорка Иванка Поповић је јуче саопштила да упитност и спорост решавања валидности доктората нарушавају углед Универзитета у Београду и затражила од Одбора за професионалну етику да до 4. новембра донесе коначну одлуку о докторској дисертацији министра финансија.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 25. сеп 2019, 15:32) - anonymous [нерегистровани]

Da i ja vama kazem.

1968g.tako isto smo branili ugled i cast ,ne samo u UB nego i svih ljudi SFRJ.

(среда, 25. сеп 2019, 13:21) - Goran [нерегистровани]

Bravo

Bravo za studente. Nadam se da ce se i profesori ugledati na njih.

(среда, 25. сеп 2019, 13:11) - Драгомир [нерегистровани]

Браво за студенте Београдског Универзитета

Показали су својим примером студенти како се брани част и углед Београдског Универзитета.

(среда, 25. сеп 2019, 13:07) - Milojko [нерегистровани]

molim?

O cemu pricate gospodine? Deca su odradila ovo gospodski za razliku od bilo kakvih delovanja vlasti i opozicije na bilo koju temu...

(среда, 25. сеп 2019, 12:10) - Kebarkko [нерегистровани]

Da vam ja kažem ...

Najbolje da se svi ovako ponašamo kao ovi "fini" studenti ... pa počnemo da otimamo ključeve i vraćamo kad nam " se ispune zahtevi i prohtevi ". Ili bilo šta postižemo na ovakav "fini i neagresivan način". Na kraju poklanjamo ljubičice i bele rade ...