Коридор 11 носиће име Милоша Великог

Ауто-пут који засад спаја Београд и крај у којем је покренут Други српски устанак носиће име Милоша Великог.

Коридор 11, односно пут који ће повезивати српску престоницу са Јадраном, пролази кроз Таково, место у ком је 1815. године Милош Обреновић покренуо Други српски устанак (1815–1817.).

Након тог устанка, који је подигнут против турске власти, основана је аутономна Кнежевина Србија, на чијем челу је био управо кнез Милош.

Иначе, наредних 10 дана биће затворена деоница тог ауто-пута од Љига до Прељине, дуга 40 километара, како би се спојила с новоизграђеном деоницом до Обреновца.

Mинистарка саобраћаја Зорана Михајловић је за 18. август најавила отварање Коридора 11 у дужини од 103 километра. За сат времена моћи ће да се стигне од Београда до Прељине.

Према пројекту се на 63 километра новоизграђене деонице налазе 43 мостовске конструкције, шест надвожњака и четири вијадукта, тунел "Бранчићи", потпорни зидови, зидови за заштиту од буке, одморишта.

Ауто-пут Београд – Јужни Јадран представља везу између Србије и Црне Горе, односно Београда и Јужног Јадрана, а у ширем контексту повезаће Румунију, Србију, Црну Гору и Италију. 

Иначе, привремено затварање деонице од Љига до Прељине значиће појачан саобраћај на Ибарској магистрали, како због викенда, тако и због Сабора трубача у Гучи.

Као и увек у време Драгачевског сабора трубача полицијских патрола има на свим прилазним путевима, а пресретачи ће контролисати брзину и непрописно претицање.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 09. авг 2019, 08:07) - mike [нерегистровани]

mojaposta891 @gmail.com

Prava stvar kapu dole , jedanje Milos veliki.

(четвртак, 08. авг 2019, 19:20) - anonymous [нерегистровани]

Bravo,tako treba...

Milos Veliki je citav zivot krcio put slobodarskoj i modernoj Srbiji.I zato zasluzuje sve pocasti pa i naziv ovog divnog autoputa koji simbolise njegovu borbu za slobodu Srbije i srpskog naroda.