СМС преваре круже Србијом

У последње време круже СМС поруке које представљају покушај преваре, изјавила је министарка телекомуникација Јасна Матић која упозорава грађане да не реагују на такве поруке.

Министарка за телекомуникације и информатичко друштво Јасна Матић изјавила је да у последње време у Србији круже СМС поруке које представљају покушај преваре, и упозорила је грађане да не реагују без размишљања и у паници.

"Тата ово је мој нови број, пошаљи поштом, пост-нетом, 20.000 динара, не на моје име, већ на име Милан Димитријевић - он код себе има личну карту, а ја моју не могу да нађем и пошаљи ми поруком број уплате", гласи садржај спорне поруке.

"Те поруке су, углавном, покушај преваре старијих генерација", изјавила је Матићева агенцији Танјуг и додала да грађани не треба да паниче, а уколико добију такву поруку, нека провере да ли је то заиста порука њиховог детета и шта се, уствари, дешава.

Министарка је додала да "већ неко време постоје покушаји превара електронском поштом на које грађани, углавном, не наседају у великом проценту, али су се сада појавиле и СМС поруке са истим циљем".

Мобилни телефон је средство модерне комуникације које омогућава ефикасне преваре и зато грађани морају добро да воде рачуна да не постану предмет преваре, упозорила је Матићева.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво