Први трамвај прешао преко Моста на Ади

Јутрос је први пут трамвај прешао преко Моста на Ади. У питању је тест вожња, а редовни саобраћај требало би да крене од 5. јула.

Месец дана трајаће тестирање трамвајског саобраћај јер морају да се синхронизују све скретнице, а чека се и употребна дозвола.

Овај посао трајао је скоро годину и по дана и уложено је скоро две милијарде динара. 

На мосту је урађено 2,7 километара шина, као и два стајалишта. 

"Урађене су и нове шине према Улици Ђорђа Станојевића на Новом Београду, као и на силазу према Радничкој улици. Такође, урађене су и две потпуно нове станице дужине 75 метара, као и једна нова исправљачка станица и четири потпорна зида", рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Трамвајски саобраћај преко моста на Ади повезаће Баново брдо и Раковицу са Новим Београдом. Овим мостом ће саобраћати трамваји на линији 11 и 13.

"Пример линије 13 управо говори колико је ова трамвајска веза важна. Она повезује Баново брдо и Блок 45. До сада су људи са Бановог брда путовали Булеваром Живојина Мишића, поред старе железничке станице, па преко старог савског моста да би дошли до Блока 45, који је ваздушном линијом Бановом брду много ближи", рекао је Весић и објаснио да је слична ситуација са линијом 11, која повезује Калемегдан и Блок 45, и која више неће саобраћати преко старог трамвајском моста на Сави, већ преко Моста на Ади. 

Заменик градоначелника је најавио да ће до краја 2020. године почети изградња метроа.

број коментара 21 Пошаљи коментар
(среда, 05. јун 2019, 18:42) - Beogradjanin [нерегистровани]

Svetlo ne radi

Valjalo bi popraviti i osvetljenje na mostu sa Topciderske strane.

(среда, 05. јун 2019, 17:30) - anonymous [нерегистровани]

NBG

Sta je sa obecanom tramvajskom linijom za Rakovicu???

(среда, 05. јун 2019, 17:22) - anonymous [нерегистровани]

pitanje

A kada cemo moci opet tramvajem 12 od Banovog brda prema Nemanjinoj, sto je mnogo znacajnija linija i ne znam zasto je taj tramvaj uopste i ukidan, po deseti put na godinu dana u poslednjih 20 godina?
Tim tramvajem stizalo se od Pozeske do Nemanjine za 20 minuta, sada autobusom po guzvi pored Sajma treba bar 45.
Hvala na odgovoru.

(среда, 05. јун 2019, 15:39) - Дејан Р. [нерегистровани]

Безбедност

Такође, питање је и безбедности. Да ли може да се разбије стакло ако недајбоже затреба, када је оно излепљено фолијом. Милисм да не може.

(среда, 05. јун 2019, 15:35) - Дејан Р. [нерегистровани]

Поклон

Мислим да је то онај поклон из Базела нашем граду.

(среда, 05. јун 2019, 15:22) - anonymous [нерегистровани]

?

znaci tramvajem i u 21. vek?

a metro?

(среда, 05. јун 2019, 14:16) - anonymous [нерегистровани]

Dobar naslov

Ovo je bas “prvi tramvaj“ koji je proizveden u svetu. Gde ga nadjose?

(среда, 05. јун 2019, 14:04) - anonymous [нерегистровани]

Линија 13

Читам шта је изјавио г. Весић. Имам питање шта ће бити са грађанима из улице Милентија Поповића куда сада иде линија 13, када се укине саобраћај на старома савском мосту? Практично 4 трамвајске станице се укидају, 3 у улици Милентија Поповића и једна у Булевару Милутина Миланковића ...

(среда, 05. јун 2019, 13:06) - anonymous [нерегистровани]

3, 12, 13

Zasto ste morali da obustavite sve ove tramvaje, da bi ste izgradili sine preko mosta, kada ove trase zahtevaju samo prikljucni deo. Sta je bilo tesko da se izgrade sine preko mosta, pa se tek za krace vreme obustave ovi tramvaji da bi se taj prikljucni deo pri mostu izgradio. A ne obustaviti i prikljucnicu ka mostu sve vreme dok se stavljaju sine na most, potpuno bespotrebno, da gotovo godinu dana gradjani ne mogu da idu u te tramvaje, cime nastaju jos vece guzve u autobusima. Svake godine se 3 ili 12 i 13 obustavljaju, putanje skracuju i prave problemi sa njima.

(среда, 05. јун 2019, 12:46) - Goran [нерегистровани]

Tramvajska linija za Rakovicu

Znaci opet nista od tramvajske linije za Rakovicu? Vec dve godine preuredjujete Bulevar Patrijarha Pavla a apsolutno nikakva promena se ne vidi. Jos uvek treba da obilazim Dedinje ili Autokomandu i Gazelu da bih stigao do NBG......