Вучић у посети обновљеном интернату Војне гимназије

Председник Алексаднар Вучић обишао је реконструисани интернат Војне гимназије, у чију обнову је уложено око 180 милиона динара. Држава ће све више да брине о војсци и њеним припадницима, рекао је Вућић.

Током радова, који су трајали осам месеци, обновљено је свих пет спратова у згради, а комплетно су уређене спаваонице, купатила, дневни боравци и трпезарија, над којом је замењен и кров. 

Извођач радова је Војно грађевиснка установа "Београд". 

У интернату има 516 места за ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

Зграда је грађена од 1976. до 1978. године, а простире се на више од 10.000 квадрата.

Председник је интернат обишао у друштву министра одбране Александра Вулина, чије је министарство издвојило средства за обнову, начелника Генералштаба Војске Србије Милана Мојсиловића, начелника Војне академије генерала Бојана Зрнића и начелника Војне гимназије пуковника Мирослава Гвозденовића. 

Вучић је, обилазећи реконструисање просторије Интерната Војне гимназије, нагласио да ће држава, полако али сигурно да обнавља ствари које смо подизали четири или пет деценија, а у међувремену у те објекте није улагано.

Указао је, у изјави новинарима, да нисмо више суочени са трендом смањења пријава деце у Војну гимназију, рекавши да се ове године пријавило чак 440, а примљено ће бити 90.

"То значи да деца све више осећају да ће држава да брине све више о војсци и њеним припадницима. Кроз изградњу јефтиних станова и увећањем плата они ће моћи да рачунају на сигурну егзистенцију за себе и своје породице", објаснио је он.

"Нема тренда пада одласка из војске"

Каже да се чак и по Војној гиманазији види колико нам војска и земља иду напред, као и да ће се видети да се Војној гимназији среде и спортски терени.

Додао је да је и сада све уређено на пристојан начин, затим да је храна унапређена калоријски, као и да ће бити све боља по питању квалитета.

"За нас је важно да више немамо онакав тренд пада излазка из војске", казао је Вучић и подсетио да држава улаже много новца у школовање војника и да се раније дешавало да они после свега тога напуштају војску јер не виде перспективу у војсци.

"Пре краја године ћемо имати и готове јефтине станове у Врању и Нишу, а ускоро ће кренути и изградња тих станова и у Београду и у Новом Саду, као и у Сремској Митровици. Мислим да ће то људима бити јасан сигнал да држава покушава да поправи стандард војске и показује поштовање према војницима који морају да буду спрмени да одбране и заштите земљу", истакао је председник Вучић.

Каже да би данас, обилазећи овај објекат, био много срећнији да се није десило оно што смо јуче видели на КиМ.

"Веома бринем за оно што ће тек да дође, и то је једини разлог што нисам данас срећан", поручио је председник.

Упитан колико је забринут за војнике због јучерашњих догађања на Космету Вучић је указао да држава у војнике улаже огроман новац за њихово школовање, и да људи који се за такав посао опредељују знају да се не кандидују за манекене.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се