Директор РГЗ-а: Необичан штрајк и лажни захтеви

Од овог понедељка обезбеђен је минимум процеса рада у катастру, што значи да најмање 30 одсто запослених мора да ради. Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић каже да су гужве само у 27. марта и у Земуну. Поднете су кривичне пријаве против организатора штрајка јер нису дефинисали шта је циљ, рекао је Драшковић.

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић каже да су гужве само на две локације катастра, у Земуну и у Улици 27. марта.

"У осталим катастрима се ради нормално, као и све време штрајка", рекао је Драшковић, који очекује да ће до краја недеље почети редовни режим рада.

Пријављено је да штрајкује 105 људи, док у Републичком геодетском заводу ради 3.000 људи. То је мање од броја људи који су на боловању, рекао је Драшковић.

Оценио је да је у питању специфичан и необичан штрајк, "који у савременој историји није познат". Навео је и да су грађани збуњени и да трпе, као и привреда Србије.

Штрајк још није прекинут јер, каже, захтеви који су били скривени никада нису обзнањени. "Сви захтеви које су написали су испуњени пре две недеље. Пошто смо рекли да су захтеви лажни, све што објављују је лажно", рекао је Драшковић.

Навео је да су поднели кривичне пријаве против организатора штрајка јер нису дефинисали шта је циљ. "Није социјалне природе и разлози нису радничка права или било каква солидарност", рекао је Драшковић.

Истиче да ће проблем "проћи током ове недеље" и да грађани више неће бити у ситуацији да их неко спречава да остваре своја права.

Проблем је сада настао и због тога што није био дефинисан минимум процеса рада.

"Невероватно је да оваква институција, која је важна и за одбрану земље, нема дефинисан минимум процеса рада. Постојала је законска рупа у којој је могло да се деси то што се и десило", истакао је Драшковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара