Полиција свим средствима против бахатих возача

Од 1. до 7. априла, полиција ће спровести акцију појачане контроле саобраћаја. Биће ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине кретања возила.

Припадници Управе саобраћајне полиције ће наредне недеље спровести акцију појачане контроле саобраћаја, која ће бити усмерена на контролу брзине кретања возила, саопштио је МУП.

Акција ће почети сутра на свим важним путним правцима у 29 држава које су чланице организације ТИСПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Полиција ће ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у такозваним "пресретачима", док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Полицајци ће приликом заустављања сваког возила које прекорачи дозвољену брзину контролисати и коришћење сигурносних појасева, а сваки контролисани возач биће тестиран на алкохол.

Такође, у среду 3. априла, реализоваће се целодневна акција "Speed Marathon", која се спроводи на свим европским путевима, током које ће на најважнијим путним правцима бити непрекидно мерена брзина у трајању од 24 часа.

Министарство напомиње да се неприлагођена брзина јавља као утицајни фактор у готово половини саобраћајних незгода у којима има погинулих.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи