Јунајтед група никада није преговарала са РТС-ом

Јунајтед група наводи да је било преговора око откупа права на пренос утакмица фудбалске репрезентације Србије у квалификација за ЕП 2020, што није тачно.

Јадранка Дринић, директорка Дајрект медије, никада није понудила генералном директору Драгану Бујошевићу да РТС купи права емитовања утакмица за Европско првенство у фудбалу.

Да таква понуда постоји била би у архивама и Дајрект медије и РТС-а, зато што се такве понуде увек дају у писаном облику.

Јадранка Дринић је једино рекла генералном директору РТС-а да ће учинити све што може да управо РТС купи права преноса утакмица Европског првенства. То свакако није понуда, него добра намера, односно жеља.

Тврдње Јунајтед групе

Компанија Јунајтед медија устврдила је у данашњем саопштењу да се након откупа права на пренос утакмица фудбалске репрезентације Србије прво са понудом обратила директору РТС-а Драгану Бујошевићу, за откуп права и утакмица квалификација и Лиге нација, али да Драган Бујошевић, на састанку са директорком те компаније, наводно за то није показао интересовање.

Понуду је одбила и Мања Грчић, тада директорка Прве и О2, са образложењем да има премало утакмица за понуђену цену и да им није исплативо. Испред Пинка је предлог Јунајтед групе одбио Жељко Митровић, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје и да Јунајтед група више неће понављати понуду за пренос утакмица, како кажу, "комерцијалној телевизији" Радио-телевизији Србије.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 27. мар 2019, 21:31) - Национални спорт [нерегистровани]

Ма, какав фудбал

Бољи би било да откупите права за пренос кошаркашке Супер лиге и за припремне утакмице репрезентације Србије у кошарци. Зна се, ипак, шта је национални спорт у Србији. А могли би да размислите и о преузимању права преноса Регионалне лиге у ватерполу.