Ватрогасци у Краљеву као фамилија

По свим мерилима, посао ватрогасца спада међу најплеменитија, али и најтежа занимања. Опасности које доноси та професија, свакодневни напор и стрес, убрајају га у једно од најтежих занимања. У Ватрогасно-спасилачким бригадама успевају да се изборе са свим потешкоћама.

Екипа РТС-а у Краљеву уверила се да реагују и ноћу за мање од 60 секунди. Испред самог улаза у зграду возило под ротацијом. За мање од минут сви су на ногама, спуштају се низ шипку и крећу. Поноћ је далеко, а ово је већ трећи аларм за узбуну.

"Ноћ је увек тешка, да ли има интервенције или не - ноћ је ноћ, али грађани могу да буду спокојни јер ватрогасци су увек будни", каже шеф смене ватрогасне бригаде Славко Сташевић. 

Ватрогасац Слободан Кастратовић прича да је некада тешко и дању, зависно од ситуације, броја интервенција. 

Посао обављају часно и без страха. Истичу како је адреналин присутан у свакој интервенцији, али их очигледно не попушта ни у приватном животу.

"Догађало ми се у школи, одем код детета на родитељски а пример чујем звоно, устанем као да идем на интервенцију, скочим, после укапирам да сам код детета у школи, и тако", каже Бојан Ристовић, ватрогасац "ВЈ Краљево".

Разлика у годинама код њих се не примећује. Насмејани су, расположени играју билијар...

Ненад Ђурђевић каже да доживљава ово као своју другу кућу и породицу.

Опуштено пију кафу и разговарају о свакодневним стварима, све до тренутка када се огласи звоно. Сваки дан, 24 сата. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 16. мар 2019, 21:51) - anonymous [нерегистровани]

Elita

To su heroji