Јелена Ђоковић: Eнергија Београда нас покреће

Иако увек дође на одмор у Србију, то време искористи и за многе активности. Овај пут да испред Фондације, заједно са супругом Новаком Ђоковићем, отвори још један вртић у земљи. Али не самo то. За неколико дана организује конференцију "Оригинални разговори". Директорка Фондације "Новак Ђоковић", Јелена Ђоковић, за РТС је рекла да се она и супруг увек труде да са другим родитељима поделе знања која имају и помогну им да из борбе са проблемима изађу као победници.

Јелена и Новак Ђоковић јуче су, испред Фондације "Новак Ђоковић", отворили вртић у мачванском Прњавору поред Шапца.

У том месту живи 4.000 становника, а малишани од три до шест година до сада нису имали вртић.

"Преко 500 малишана је било на листи чекања, они су с нама контактирали и рекли 'нама треба вртић и ви сте за нас спас'. Наш тим је већ две године радио на томе. Рашчистили смо папирологију. И родитељи и мештани су се трудили да олакшају. Још сам под утиском", испричала је Јелена Ђоковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Јуче је било врло хладно, али то није омело мештане да дођу и захвале Новаку.

Фондација даље има план да сваком детету обезбеди приступ предшколским програмима.

"Свако друго дете је изостављено, немају приступ вртићима, неки немају ни знања довољно о томе колико је битно да се деца друже са другом децом, да имају интеракцију, да уче. Ти односи са другом децом су битни, на међуљудским односима морамо да радимо од малих ногу", истакла је Јелена Ђоковић.

Врло је тешко, напомиње, да се свој деци изједначе услови.

"Увек ће бити деце која ће имати боље услове. Наши програми су бесплатни. Новак и ја смо родитељи и трудимо се да оно чему имамо приступ поделимо са родитељима и помогнемо им да из борбе са проблемима изађу као победници", наводи директорка Фондације "Новак Ђоковић".

O конференцији "Оригинални разговори" 

У хотелу "Хилтон" ће 22. фебруара бити организована конференција "Оригинални разговори". Јелена Ђоковић истиче да се таква врста конференције организује по други пут.

"Намењена је младим људима који се спремају да изађу на тржиште рада, али и старијима којима су потребне вештине да себе презентују. Окупили смо 40 најбољих компанија које раде на нашим просторима и они су послали своје ХР стручњаке да би разговарали са људима који су дошли", навела је Ђоковићева.

Током разговора са представницима компанија, учесници конференције добиће директан фидбек и ући у базу података тих компанија.

"Поносна сам на чињеницу што су се неки наши кандидати запослили у тим компанијама. Радује ме чињеница да ће једна од запослених бити почасна гошћа која ће говорити колико јој је помогло учешће на конференцији", рекла је директорка Фондације "Новак Ђоковић".

Идеја је, каже, да млади током разговора са ХР стручњацима сазнају колико могу да допринесу одређеном бренду, а не само то колика је плата.

"У разговору са ХР-ом добијате контакт који је врло важан, повезујете се. Све је на вама, ми нудимо, али ви треба да урадите све остало. Имаћемо и панел где ћемо причати како брендирати себе, која су очекивања од тржишта", истакла је Јелена Ђоковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара