Са другим делом јануарске плате ново увећање за београдске васпитачице

Београдски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак најавио је да ће запослени у предшколским установама у престоници са другим делом плате добити и додатно увећање од шест одсто.

Плате васпитачица износе од 30.000 до 60.000 динара. Крајем прошле године синдикати су тражили повећање од 15 одсто, а у републичком буџету предвиђено је повећање од седам одсто.

Секретар града Београда Славко Гак је рекао да ће на републичко увећање град додати још шест одсто. То ће се осетити на другом делу плате.

"Са другим делом јануарске плате добиће увећање. Мислимо да је то добар модел, они квалитетно раде, то је један од најодговорнијих послова. На овај начин их награђујемо јер имамо могућности за то, имамо историјски, развојни буџет града", рекао је Гак гостујући у Дневнику РТС-а.

Најављује и потписивање новог колективног уговора, који ће донети додатне бенефите за запослене у предшколским установама. Тим уговором предвиђена је и солидарна помоћ запосленима од око 20.000 динара, која ће бити уплаћена до јуна.

Добре вести и за наставнике у продуженом боравку. Њихова дневница ће са садашња 833 динара порасти на 1.666 динара од другог полугодишта.

Иако су капацитети у вртићима повећани, има још запослених родитеља за чију децу нема места у предшколским установама. Гак најављује да ће се наставити сарадња са приватним установама, али и са Секретаријатом за инвестиције како би се ти капацитети проширили.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 31. јан 2019, 13:59) - Kele [нерегистровани]

Prate

Sta se desava sa tehnickim osobljem u vrticima zasto se i njima ne povecava plata. Posla imaju preko glave a niko ih ne spominje sramota.

(четвртак, 31. јан 2019, 11:51) - Vaspitacica Bg [нерегистровани]

Beograd

Vaspitacice dodji u Bg i radi vaspitno obrazovni rad sa 32 prisutne dece na licu mesta pa onda kođentarisi vecu platu. Nas rad i uslovi rada se ne mogu porediti.

(среда, 30. јан 2019, 16:10) - anonymous [нерегистровани]

Nije tačno

U provinciji je sve skuplje. Živim u varošici, gde ima samo privatnih radnji. u Beogradu akcije, popusti, ...

(среда, 30. јан 2019, 14:39) - anonymous [нерегистровани]

Baš svašta

Ako je skupo idi u provinciju sve dele dzabe.

(среда, 30. јан 2019, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

svasta

Zivot u glavnom gradu je mnogo skuplji nego u unutrasnosti...samim tim i vece plate,nikako da shvatite,i stalno se bunite.

(среда, 30. јан 2019, 11:25) - Vaspitacica [нерегистровани]

Plata

Sta je sa ostalim gradovima,ne postoje samo vaspitacice u Bg-u???
Vaspitacice u provinciji su i do sada imale manje plate neko vaspitacice u Bg-u!

(среда, 30. јан 2019, 10:37) - Bobo [нерегистровани]

Ne nismo isti....

Jos jedan dokaz diskriminacije i podele u gradskoj kasi.Znaci po njegovim izjavama radnici u predskolskim ustanovama su ljudi drugog reda tj.nekima 41800.00 din.pomoci.(GSP,pijace,zelenilo...)a vrticima 20000.00.
Po izjavama ovog gospodina Gaka oni koji nam cuvaju decu i neguju preko 10 sati vama ako ima ima ako ne videcemo.
Jedeno su pogodili da vaspitaci imaju platu od 30000.00 do 60000.00 din.a sta je sa tehnickim osobljem koji su na minimalcu i njih retko kaci neko povecanje plate.
Spremacica u vrticu je isto tako bitna kao i vaspitac jer ona brine o higijeni prostorija i drugim stvarima gde borave nasa deca.