Са другим делом јануарске плате ново увећање за београдске васпитачице

Београдски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак најавио је да ће запослени у предшколским установама у престоници са другим делом плате добити и додатно увећање од шест одсто.

Плате васпитачица износе од 30.000 до 60.000 динара. Крајем прошле године синдикати су тражили повећање од 15 одсто, а у републичком буџету предвиђено је повећање од седам одсто.

Секретар града Београда Славко Гак је рекао да ће на републичко увећање град додати још шест одсто. То ће се осетити на другом делу плате.

"Са другим делом јануарске плате добиће увећање. Мислимо да је то добар модел, они квалитетно раде, то је један од најодговорнијих послова. На овај начин их награђујемо јер имамо могућности за то, имамо историјски, развојни буџет града", рекао је Гак гостујући у Дневнику РТС-а.

Најављује и потписивање новог колективног уговора, који ће донети додатне бенефите за запослене у предшколским установама. Тим уговором предвиђена је и солидарна помоћ запосленима од око 20.000 динара, која ће бити уплаћена до јуна.

Добре вести и за наставнике у продуженом боравку. Њихова дневница ће са садашња 833 динара порасти на 1.666 динара од другог полугодишта.

Иако су капацитети у вртићима повећани, има још запослених родитеља за чију децу нема места у предшколским установама. Гак најављује да ће се наставити сарадња са приватним установама, али и са Секретаријатом за инвестиције како би се ти капацитети проширили.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво