Брнабић: Нацрт медијске стратегије у четвртак

Премијерка Ана Брнабић приредила је годишњи пријем поводом новогодишњих и божићних празника за представнике медија.

Обраћајући се присутнима, Ана Брнабић је рекла да се нада да ће сутра на састанку са члановима радне групе добити први Нацрт медијске стратегије.

Истакла је да ће 2019. годину обележити јавна расправа о том документу, као и израда сета медијских закона.

"Оно што је најважније и због чега смо ми вечерас овде је изградња поверења, један однос који може да буде другачији. Ја то показујем што имамо ситуацију да примам разноразне поклоне и да будем отворена за провокацију и да то све схватам као демократски дискурс", рекла је Брнабић.

Напоменула је да је 2018. годину обележио тежак рад, али да су постигнути бројни резултати попут отварања Народног музеја, оживљавања бренда ИМТ, стратешко партнерство за РТБ Бор које ће сачувати 5.000 радних места и концесија за Аеродром "Никола Тесла", укупне вредности 1,46 милијарде евра.

Посебно је истакла да је Србија у 2018. години постала пуноправна чланица ЦЕРН-а.

Као највећи изазов за годину која је пред нама издвојила је регионалну стабилност и односе Београда и Приштине, истакавши да се нада да ће се дијслог наставити.

Навела је да следеће године следе и измене Устава, као једна од најзначајнијих ствари за Србију.

Задовољна слободом медија и нивоом демократије

Премијерка је рекла да је задовољна и поносна слободом медија и нивоом демократије у Србији.

"Ми можемо да наставимо да причамо о томе, да нема слободе медија, да у Србији влада диктатура и да сваки дан, из дана у дан, и влада и председник Републике доказују нешто управо супротно, али ако ћемо тога да се играмо, можемо да се играмо", рекла је Брнабић новинарима на новогишњем пријему у Влади Србије.

На пријему јој је карикатуриста Блица Марко Сомборац уручио мајицу на којој је лик председника Србије Александра Вучића који држи "кључеве истине која је закључана иза решетака".

"Као што сте видели и вечерас је било покушаја провокација за које мислим да нису у реду. Океј је да неко провоцира када сам ја присутна са натписима, сликама мене, али не неког другог, али ни то нисмо могли да испоштујемо, ту неку основну црту пристојности и фер односа", рекла је Брнабић.

Премијерка је додала да је то у реду, јер је друштво демократско и да се "ником ништа неће десити као ни у једном отвореном демократском друштву".

Брнабић је оценила да такав гест није добар за друштво, јер га одваја на "леве и десне, горње и доње, црне и беле".

"Ми тако не можемо напредовату, али ја ту не могу ништа да урадим. Хоћу да урадим оно што радим сваки дан, а то је да саслушам све, пристанем на сваки перформанс, провокацију и питање и да пробам да дам одговор. То је моја одговорност и моја улога као председнице владе", рекла је Брнабић.

број коментара 0 Пошаљи коментар