Покрајина добар пример како се штите људска права 

Покрајински премијер Игор Мировић честитао је грађанима Међународни дан људских права и поручио да је влада на чијем је челу у потпуности посвећена креирању друштва у коме влада толеранција без предрасуда и дискриминације. 

Игор Мировић је на пријему у Покрајинској влади поводом Дана људских права подсетио да је од ове године одлуком Скупштине АП Војводине, а на иницијативу Покрајинске владе, тај дан установљен као датум од покрајинског значаја, те истакао да институције у Покрајини континуирано раде на унапређењу и побољшању људских права у свим областима.

"Војводина је мултинационална, мултиетничка и мултиконфесионална и то је богатство којим се поносимо и то нам говори да је наша покрајина добар пример како се развијају и штите људска права", рекао је потпредседник Покрајинске владе и секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине Михаљ Њилаш.

Он је напоменуо да су Декларацијом УН о људским правима потврђени вера у достојанство и вредност сваке људске особе, те да су потврђена једнака људска права мушкараца и жена и истакнута важност промовисања пријатељских односа међу народима. 

"Морамо речи претворити у дела, Војводина даје добар пример за заштитиу људских права", додао је Њилаш наводећи да је дужност Владе да јемчи равноправност и недискриминацију.

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић изјавила је да су право на неговање културног идентитета и подршка информисању на језицима националних мањина међу најзначајнијим људским правима које, како је навела, својим конкретним програмима подржава Покрајинска влада.

Она је навела да Покрајина субвенционише рад пет завода за културу националних мањина, Мађара, Словака, Румуна, Русина и Хрвата, за шта издваја 51 милион динара. 

Такође, суфинансира пројекте удружења грађана и других асоцијација које се баве очувањем културног идентитета националних мањина, где је за више од 300 пројеката доделила 17 милиона динара. 

"Дајемо подршку листовима националних мањина у висини од 278 милиона динара текуће године. У питању су 22 листа на 8 језика. Додала да подржавају и медије националних мањина и да су ове године издвојили 10, 2 милиона динара", рекла је Милошевићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво