Јужнa Kореја помаже развој дигиталног образовања у Србији

Стручњаци Корејског института за образовање и информационе услуге (КЕРИС), боравиће наредна два дана у Београду где ће са делегацијом Министарства просвете, науке и технолошког развоја разговарати о јачању институционалних капацитета за развој дигиталног образовања у Србији.

Делегација Министарства просвете, коју ће предводити државни секретар Ана Ланговић Милићевић, разговараће са јужнокорејским колегама и о инструментима образовне политике који осигуравају виши степен развоја дигиталних компетенција ученика и наставника.

Биће речи и о јачању електронске зрелости образовних установа, настави информатике, индикаторима за праћење и извештавање успешне интеграције информационо-комуникационих технологија у систем образовања и отвореним образовним ресурсима.

КЕРИС делегација ће се током боравка састати и са представницима невладине организације Центар за образовне технологије Западни Балкан и посетити Основну школу "Деспот Стефан Лазаревић" и Филолошку гимназију у Београду.

КЕРИС представља један од најбољих модела организационо и кадровски уобличене националне агенције у свету која успешно одговара на изазове брзог развоја информационо-комуникационих технологија и фундаменталних промена у систему образовања до којих оне доводе.

број коментара 0 Пошаљи коментар