Отворена изложба о борби против родног насиља

Поводом кампање "16 дана активизма против родно заснованог насиља", у Комбанк дворани је отворена изложба дела савремених сликара.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић који је отворио изложбу поручио је да ће бити задовољан резултатима када насиље буде сведно на нулу, указујући да је ово само једна у низу акција коју је, у циљу борбе против породичног насиља, организовало његово министарство.

Подсетио је да се "16 дана активизма" у Србији одржава годинама уназад, међутим, како је рекао, за разлику од тог времена, данас отворено причамо о насиљу.

"Свесни смо да оно постоји и једино на транспарентан начин говорећи о томе, изношећи податке и желећи то да поделимо са свима, мислим да можемо да се изборимо", рекао је Ђорђевић после отварања изложбе.

Да би се изборили против насиља у свим облицима, па и родно заснованог и највише оног које се дешава над женама, према речима министра, јесте да отворено причамо о томе.

"Кренемо уназад и нађемо узроке и да почнемо да се тиме бавимо кроз културу и образовање гајећи нове генерације које ће знати да насиље није решење и верујући да ћемо створити нашу земљу у којој у једном тренутку неће бити насиља", рекао је Ђорђевић.

Истакао је да нерадо говори о статистици јер је она поражавајућа, и да треба да говоримо о томе да насиље нестане.

"Као министар и као грађанин бићу задовољан када не буде ниједног случаја насиља, када нула буде бројка – то је крајњи циљ", нагласио је министар.

Захвалио је Комерцијалној банци и уметницима који су подржали акцију "16 дана активизма против родно заснованог насиља".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара