Расписан тендер за изградњу београдске гондоле

Поступак јавне набавке за изградњу београдске гондоле "Калемегдан - Ушће" траје до 30.новембра, а градоначелник Београда Зоран Радојичић позвао је све заинтресоване фирме да учествују на тендеру, саопштено је из градске управе. Процењена вредност инвестиције је око 1,8 милијарди динара, без ПДВ-а. 

За реализацију пројекта, Град Београд ће издвојити 600 милиона динара, а остатак Министарство трговине, туризма и телекомуникација, на чијем сајту је и објављен тендер. 

Према Радојичићевим речима, београдска жичара спојиће Калемегданску тврђаву и Ушће, биће дуга један километар, а путници ће се превозити у 25 кабина.

"Надамо се добрим понудама и потписаном уговору са извођачем радова до краја године. Очекујемо да са радовима кренемо почетком грађевинске сезоне 2019. године. Ако временски услови буду повољни, реално је да београдска гондола буде готова до краја наредне године", изјавио је Радојичић. 

Градоначелник је изразио наду да ће се на тендер пријавити велики број понуђача, наводећи да је конкуренција пожељна.

Оценио је да ће гондола позитивно утицати на развој престонице, од турзима до саобраћаја. 

Тендер је објављен на порталу јавних набавки, као и на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација. 

Како се наводи у позиву за подношење понуда у отвореном поступку јавне набавке "Изградња гондоле у Београду - кабинска жичара, Ушће-Калемегдан", избор најповољније понуде биће извршен применом критеријума "најнижа понуђена цена". 

Уговор ће бити додељен понуђачу који понуди најнижу укупну цену без ПДВ-а, под условом да је понуда прихватљива по Закону о јавним набавкама и конкурсне документације за предметну јавну набавку. 

Гондола ће превозити 3.000 особа на сат, у оба смера, а време путовања са једне стране реке на другу износиће око пет минута. 

Према стручној процени, уложени новац у изградњу гондола вратиће се за око шест година.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 13. нов 2018, 17:27) - anonymous [нерегистровани]

Gondola

super stvar za decu i odrasle.