Злато за Милоша Грубора на олимпијади из микроелектронике

Милош Грубор, студент Електротехничког факултета и освајач златне медаље на Међународној олимпијади из микроелектронике, први је који је после више година успео да са победничког трона скине немачке студенте.

"Само смо одмерили снаге и ето десило се прво место. И професор ми је рекао да се не надам да ћу освојити прво место, али да могу да освојим неко место зато што су углавном старији студенти мастер и докторских студија", каже Милош.

Просек оцена му је 9,90. А на такмичењу је показао најбоље знање из области на којима је на факултету оцењен деветкама.

"То су 30 теоријских задатака, решавали смо проблеме које добијамо на испитним задацима, само мало компликованије, мало другачије формулисане, из разних облсти", објашњава Милош.

Још размишља где ће да настави мастер студије.

"Пријаве су сад у току, тако да треба да се пријавим за мастер студије. Желим мало да се осамосталим пошто 22 године живим са родитељима тако да бих искусио самосталан живот, па онда ћемо видети. Праксу сам имао ове године на Дјук универзитету и то је трајало три месеца и добио сам понуду за докторске студије али тренутно нисам прихватио", каже Милош.

За такмичење је чуо од другарице која је прошле године освојила треће место.

"Ово је још један каменчић у мозаику награда који наши студенти добијају и који потврђују висок квалитет, а то је нешто чиме се ми највише поносимо", објашњава декан Електротехничког факултета УБ Мило Томашевић.

А Милош каже да се више неће такмичити како би млађим колегама пружио шансу да упознају Јерменију, колеге из других земаља и стекну такмичарско искуство.

Остали аутори: Наталија Синановић
број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 08. јул 2020, 14:45) - Parsifal [нерегистровани]

Ko smo mi...

Ko smo mi da savetujemo mlade šta bi trebalo da urade? Spominjete patriotizam?! Da li smo, možda, mi ostavili mladima uređenu državu, izgrađene instrumente koji omogućavaju mledima da u skladu sa sposobnostima očekuju šansu da rade u profesiji i napreduju? Ne, nismo, ostavili smo im haos i beznadje nemamo pravo da se pravimo pametni, kompetentni i moralni. Mi smo, kao država, sramota za civilizacije! To su naše tekovine!
Mladi, sami odlučite I nemojte da vas, čiste, čestite I sposobne, pozivajući se na lažni patriotizam (čitaj: najbolji način da upropastite i izdate sebe, a budalama date razlog da budu zadovoljni, ne zna zašto) ostave bez budućnosti, sreće da možete da napredujete u profesiji i ostvarite se!
Verujte samo sebi, samo sebe ne smete da izneveriti! Napred, svet je pred vama

(петак, 22. мај 2020, 06:21) - Pavle Vasev [нерегистровани]

patriotizam

Treba biti patriota i prvo pokusati da se oduzis svojoj zemlji. Ziveci u Kanadi 15 god. i primeri poput Nikole Tesle ne govore da je lagodno na Zapadu. Ponosni smo na tebe Milose a stidimo se ovakvih koji blate svoju zemlju i predvidjaju posao u trafici.

(среда, 14. авг 2019, 18:01) - anonymous [нерегистровани]

Doktorat/Master

Miloše, topla preporuka, nakon što završiš osnovne studije ovde, master ili doktorske završi na Djuku ili bilo gde u UK/USA/CAN, jer je onda ceo svet tvoj, ovde ako završiš, završićeš na trafici.

(понедељак, 12. нов 2018, 09:08) - Nenad [нерегистровани]

Bravo Milose....

Ovakvim ljudima nase drustvo bi moralo obavezno da pomogne oni su nam ponos a svoje vreme treba da posvete nauci a ne da razmisljaju kako da dodju do svog stana i posla koji je pristojno placen. Kao drzava moramo dati sve od sebe da zadrzimo u zemlji ono sto je najbolje medju nama. Ovakvim ljudima obavezno dati stan i posao u naucnom institutu Srbije.