Протест војних ветерана у Крушевцу

Око 300 војних ветерана, учесника рата на Косову и Метохији 1999. године, протестовало је вечерас на главном тргу у Крушевцу јер Влада Србије још није пронашла решење за исплату разлике ратних дневница.

Три стотине резервиста са подручја Расинског округа окупило се вечерас на митингу на платоу испред Дома синдиката у центру Крушевца, јер им, 11 месеци од почетка преговора, Влада није одобрила исплату ратних дневница.

Поновили су захтев да се пуне дневнице исплате резервистима из састава Треће армије који су 1999. године били на Косову и Метохији, а половина свима који тада нису били ангажовани у Покрајини.

"Ово је порука Влади да наш проблем мора да реши јер ми нисмо грађани другог реда", рекао је члан Штрајкачког одбора крушевачких резервиста Велимир Милошевић и подсетио да они већ 11 месеци траже да се њихов проблем реши.

Милошевић је поручио да ће, уколико Влада до 23. децембра не позове чланове преговарачког тима на разговор, тог и следећег дана протестовати испред зграде Владе Србије.

Након протеста војни ветерани кренули су у протестну шетњу главним Крушевачким улицама која је протекла без инцидената.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 23. дец 2008, 13:37) - anonymous [нерегистровани]

Podrska rezervistima

Kada su znali da pozovu ljude da idu na Kosovo,mislim da bi bio red da se tim ljudima isplate dnevnice jer su ih i zaradili...