Протест војних ветерана у Крушевцу

Око 300 војних ветерана, учесника рата на Косову и Метохији 1999. године, протестовало је вечерас на главном тргу у Крушевцу јер Влада Србије још није пронашла решење за исплату разлике ратних дневница.

Три стотине резервиста са подручја Расинског округа окупило се вечерас на митингу на платоу испред Дома синдиката у центру Крушевца, јер им, 11 месеци од почетка преговора, Влада није одобрила исплату ратних дневница.

Поновили су захтев да се пуне дневнице исплате резервистима из састава Треће армије који су 1999. године били на Косову и Метохији, а половина свима који тада нису били ангажовани у Покрајини.

"Ово је порука Влади да наш проблем мора да реши јер ми нисмо грађани другог реда", рекао је члан Штрајкачког одбора крушевачких резервиста Велимир Милошевић и подсетио да они већ 11 месеци траже да се њихов проблем реши.

Милошевић је поручио да ће, уколико Влада до 23. децембра не позове чланове преговарачког тима на разговор, тог и следећег дана протестовати испред зграде Владе Србије.

Након протеста војни ветерани кренули су у протестну шетњу главним Крушевачким улицама која је протекла без инцидената.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво