Вежба "Век победника", почеле припреме на Пештери

На Пештери су почеле припреме за војну вежбу "Век победника 1918–2018", која ће бити одржана 9. и 10. новембра поводом обележавања 100. годишњице завршетка Првог светског рата.

Биће то највећа војна вежба последњих година, а припадници Војске Србије извешће је на десет локација широм Србије, у славу и част српских јунака који су војевали велике битке и одлучили исход Великог рата победоносним походом од Солунског фронта до слободе за целу Србију.

Припаднике Војске Србије на Пештери, који се већ припремају за предстојећу вежбу, обишли су министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.

Министар Вулин рекао је за Танјуг да је "Век победника" вежба која треба да покаже право стање наше војске и њену пуну способност да заштити територијални интегритет и суверенитет наше земље и да одговори "на баш сваку претњу".

"Око 8.000 припадника Војске Србије вежбаће 9. и 10. новембра на око 600 борбених возила и 24 ваздухоплова. У овом тренутку на полигону Пештер налазе се припадници Друге бригаде Копнене војске, који су преузели своје задатке и припремају се за вежбу", рекао је министар за Танјуг.

Додао је да је стање технике одлично и да је најважније то што је морал свих припадника на највишем нивоу.

"Сви су заиста спремни да све задатке испуне и да покажу колико им је стало", каже министар, уверен да је "Век победника" вежба коју ће, каже, посматрати врло пажљиво читав свет.

"Ми смо тога веома свесни и радујемо се што ћемо моћи да покажемо снагу наше војске", закључио је Вулин.

Генерал Мојсиловић истакао је да јединице које су министар и он данас обишли на Пештерској висоравни обављају своје планске активности и увежбавају се за предстојећу вежбу поводом сто година од победе у Првом светском рату.

"Морал војника ангажованих на вежби на веома је високом нивоу. Очекујем успешну реализацију и испуњавање свих циљева које је државно руководство поставило пред нас", рекао је начелник Генералштабa.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво