У митровачки КБЦ биће уложено десет милиона евра

Председник Србије Александар Вучић јутрос је обишао Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици и том приликом најавио да ће у грађевинску обнову и реконструкцију објеката бити уложено десет милиона евра и да ће радови врло брзо почети.

Председник Србије је том приликом уручио вредну опрему и возила за КБЦ Митровицу и КБЦ Грачаницу.

Реч је о два потпуно опремљена санитета, модеран ултразвук за КБЦ Грачаницу, затим за КБЦ Митровицу операциони сто за гинеколошку салу, транспортни инкубатор, већи и мањи добош за стерилизацију, као и материјал за операциону салу и другу опрему.

Вредност донације, без возила, износи 98.000 евра.

Вучић је рекао да је четврти пут у посети том КБЦ-у и још једном захвалио здравственим радницима што чувају ту здравствену установу, која је једна од најважнијих на КиМ.

Председник Србије је рекао да ће у тој установи бити изграђен и хируршки блок у вредности од 5,5 милиона евра.

"Зато ова болница мора да изгледа још боље и модерније. Урадићемо хируршки блок за који нам је потребно 5,5 милиона евра, изградићемо, обновићемо и реконструисати све зграде у оквиру КБЦ-а и спремни смо да као држава уложимо само овде у Косовској Митровици десет милиона евра како би ова болница била пример како треба да изгледа модерно и савремено опремљено место за негу и лечење људи", рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће болница бити на понос грађанима и захвалио здравственим радницима што нису напуштали Косовску Митровицу.

Најавио је да ће до нове године бити запослено још десет људи и изразио очекивање да ће у наредном периоду бити запослен и троцифрен број здравствених радника, али да очекује да због тога још више подигну ниво здравствене услуге пошто ће имати и најмодернију опрему.

У КБЦ Грачаницу ће бити уложено до два милиона евра, а то ће држава обезбедити као помоћ, додао је Вучић.

Напоменуо је да је председник Општине синоћ тражио помоћ од 1,8 милиона евра, као и да ће средства бити искоришћена за обнову капацитета и објеката и набавку модерне опреме.

"Тај центар користи велики број Срба са Косова, Косовског Поморавља и из Сиринићке Жупе".

Вучић је рекао да Србија данас може много више да помогне него што је то раније био случај и да обећаних десет милиона евра за КБЦ Митровицу може да се исплати за један дан.

"Убрзо ће почети радови у КБЦ Митровици и неће дуго трајати. Та установа је симбол опстанка Срба на КиМ и наше боље будућности", поручио је Вучић.

Директор КБЦ Митровице Милан Ивановић истакао је да су данас добили веома драгоцену опрему за рад те установе.

Захвалио је Вучићу на посети која, како је рекао, повећава оптимизам и наду.

"Хвала што сте раније рекли да је КБЦ Митровица са својим здравственим радницима најјачи стуб државе на овим просторима и симбол отпора и борбе за опстанак", поручио је Ивановић.

Истакао је да је председник Србије посвећен решавању питања КиМ, као питања од најважнијег државног и националног интереса и пренео Вучићу "једнодушну подршку здравствених радника за рад и ангажовање".

Ивановић додаје да се Вучићева политика своди на борбу за институције и да је за КБЦ Митровицу много урађено у претходних неколико година.

На пример, омогућена је сарадња са ВМА, враћене су важне службе – скенерска и онколошка, добијене су све специјализације, уведена могућност продуженог дежурства, почео је пријем најбољих студената са Медицинског факултета и друго, навео је Ивановић.

Посети је присуствовао и министар здравља Златибор Лончар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво