Вучић посетио породицу Ковачевић, стиже нови трактор

Председник Србије Александар Вучић је у селу Ибарско Постење, у близини Лешка на КиМ, посетио породицу Ковачевић, којој је саопштио да је за њих обезбеђен нови трактор који ће стићи за две недеље.

Александра Вучића су испред рибњака, који припада Ковачевићима, сачекали домаћини Милутин и Иван Ковачевић, али и бројни мештани села који су, држећи заставе Србије, аплаузом поздравили председника Србије.

Домаћини су Вучића повели у обилазак газдинства, где им је председник рекао да им је донео поклон и да се нада да им нису унапред открили из Канцеларије за КиМ о чему је реч.

Обезбедили смо један трактор, рекао је Вучић и додао да возило стиже за 14 дана.

"Оваква нам домаћинства и газдинства требају, домаћинства вредних људи која могу да запошљавају људе... Да видимо шта још можемо да помогнемо да се запосли већи број људи. Спремни смо и посебне субвенције да дајемо", рекао је Вучић и навео да је ово ситница којом држава Србија може да допринесе њиховом успеху.

Навео је да је држава спремна да Ковачевићима помогне субвенцијама како би направили дубљи и лепши рибњак од постојећег, уколико запосле и пријаве још два радника.

Иначе, Ковачевићи, поред рибњака, имају и базен за купање, који користе мештани. Саградили су га 2001. године и једини је базен у том крају.

Ковачевићи броје 16 чланова – двојица браће, са својим супругама, синовима, снахама и унучићима.

Милутин Ковачевић каже да раде заједно, а да свако има своју кућу и породицу. Винка Ковачевић истиче да се око свега договарају, а да млађи у породици имају добре примере.

"И ми смо се са својом свекрвом тако договарале, увек смо радили заједно, оне су исто, са нама тако. Ваљда виде од нас", додаје Винка.

Обиласку газдинства присуствовали су и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и директор БИА Братислав Гашић.

Посети породици Ковачевић присуствовао је и Вучићев син Данило.

Код Ковачевића су дошле и комшије и мештани села, али и из суседног, бошњачког Рватцка, махом пољопривредници.

Ибарско Постење броји око 230 житеља. Живот у том месту није лак, али оно што ови домаћини очекују су мир и безбедност, на својој земљи и у својој држави, као и стални посао.

У самом месту Лешак, Вучић је посетио и Пољопривредну школу, а реч је о најстаријој образовној институцији те струке, која је пре 19 година измештена из Приштине, а усељена пре две године у ново здање које одговара потребама школе.

Остали аутори: Јелена Божовић
број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 08. сеп 2018, 18:30) - Laza [нерегистровани]

Вучић посетио породицу Ковачевић, стиже нови трактор

Jos jedna u nizu potvrda koliko je predsednik Vucic privrzen svakom pripadniku srpskog naroda na KiM .

(субота, 08. сеп 2018, 17:44) - Svetlana [нерегистровани]

Vid podrske

I ovo, poklon traktora je znacajan vid podrske i gest koji pokazuje da drzava misli na seljake, ma gde bili, jer su oni, njihov rad i neizmerno zalaganje za ocuvanje zemlje plodnom, ocuvanje tradicije, obicaja, veoma znacajno zbog identiteta naseg naroda.