Вучић: Да нам спортске хале буду препуне деце

Спортска хала у Мионици, најмодернија у Западној Србији, отворена је после 25 година, у присуству председника Србије Александра Вучића. Немамо деце "за бацање", упозорио је председник и додао да жели да у Србији буде више деце и да се зато и спроводе мере популационе политике, које ће бити и појачане.

Александар Вучић поручио је, на отварању спортске хале у Мионици, најмодерније у Западној Србији, да је циљ да та сала буде препуна деце и да морамо да градимо нове хале.

"Деца ће овде моћи да тренирају, да се развију у спортском духу, да худу шампиони, да науче како се спортски губи...", рекао је Вучић и додао да је у халу уложено 130 милиона, од чега је 50 милиона издвојила владина Канцеларија за јавна улагања, а остало је уложила општина Мионица.

Како је рекао, нова хала има ФИБА и ИХФ сертификате и у њој ће се играти међународне утакмице, а грађани тог краја моћи ће да навијају за Србију.

"Хвала вам, ово није крај. Када сам пре три – четири године долазио у Мионицу, мало ко ми је веровао када сам говорио да озбиљно и одговорно радимо и да ћете имати веће плате и пензије. Имаћете пре краја године веће плате и пензије, оне ће се из године у годину повећавати, јавни дуг ће да пада, а чуваћемо мир и стабилност", поручио је председник Србије.

Немамо деце "за бацање", упозорио је Вучић и додао да жели да у Србији буде више деце, те да се у том циљу и спроводе мере популационе политике, које ће бити и појачане.

"Хоћемо да ова сала буде препуна деце и да морамо да градимо нове хале", рекао је председник Србије.

Истакао је да је хала у Мионици била опасност за пролазнике, да је 1993. године почела њена изградња, али је остављена ван сваке намене, а да је 2017. покренута је њена изградња и реновирање.

Навео је и да жели да обиђе свако место у Мионици, да се више уради за Врујце, да "Мишићеви дани" живе боље него раније, да се деци у том крају обезбеди будућност, а за то је, подвлачи, потребан напоран рад.

Како каже, задовољан је како Мионица ради са владом и државом, али да мора још да се ради, још улица, да се обезбеди још посла за младе.

"За две до три године у Мионици је урађено више озбиљних пројеката него у претходних 30 година. То смо могли само уз вас и вашу подршку. Због вас, озбиљних и одговорних људи, који сте веровали у рад, а не у нерад, који сте веровали онима који вам нису обећавали куле и градове, али су испуњавали оно што обећају", рекао је Вучић.

Назначио је да без те подршке грађана Србије не бисмо стигли до – Пекинга, Москве, Лондона, Брисела, Вашингтона, где представља Србију онако како је представља.

"Сутра идем у Париз, прекосутра у Брисел, али ми је важно да пре тога одем у Мионицу, Врњачку бању, јер све што радимо – радимо због вас, због наше деце", поручио је председник Србије.

Деци је поручио да, шта год им говорили, нема лаког успеха, већ да се до свега стиже тешким радом.

"Молим вас да радите више, снажније, да се борите, да нас учините поносним, да из ове хале изађу шампиони", замолио их је председник.

Вучић је од домаћина добио рукометни дрес, на којем пише "Вучић 1" и лопту, коју је предао једном дечаку да, како је рекао, још више тренира и буде још бољи. 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић захвалио је председнику Србије што је подржао изградњу хале спортова у Мионици и што је препознао колико је важно улагати у омладину и будућност 

"Без председника Вучића и његове подршке не бисмо могли да завршимо овај пројекат, нити све што је урађено у претходном периоду. Председник је све време био уз нас", рекао је Јанковић.

Мионица је добила модерну спортску дворану која ће, између осталог, бити и Национални тренинг центар рукометаша.

Укупна површина хале је 2.900 метара квадратних, а максимални капацитет је око 2.800 људи.

Пројекат је реализован према ИХФ и ФИБА нормама за одигравање међународних утакмица.

Завршетком радова на спортској хали и реализацијом пројекта Националног тренинг центра за рукомет Мионици је отворен пут за учешће и организацију бројних спортских догађаја и постаће место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца, а биће и тренинг центар рукометаша. 

Недовршена хала спортова била је ругло Мионице и прошлог лета договор о завршетку хале постигли су Министарство омладине и спорта, Рукометни савез Србије и локална самоуправа.

Доградња је почела крајем прошле године, што је за Мионицу био најзначајнији инфраструктурни пројекат.

Недовршени објекат је 1993. био остављен ван сваке намене иако се налази поред две школе које похађа око 800 ђака.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво