Награде најбољим матурантима Србије и РС, пријем у Белом двору

Традиционалним пријемом за више од 600 најбољих матураната из Србије и РС на Белом двору уручена су признања ђацима генерације. Свечаности су присуствовали и министри просвете Србије РС Младен Шарчевић и Дане Малешевић.

Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина били су домаћини матурантима седамнаесту годину за редом.

Свака средња школа у Србији и Републици Српској изабрала је ђака генерације међу матурантима, коме је Фондација Престолонаследника Александра за културу и образовање уручила похвалницу и пригодан поклон као признање за остварене изузетне резултате у школовању.  

"Свим матурантима честитам на успеху и желим да наставите да будете најбољи. Ви треба да будете поносни на знања која сте стекли, а ми смо поносни на вас и ваша достигнућа. Наставите да вредно радите и учите читавог живота. Ви сте наша будућност, а наша будућност је светла", поручио је матурантима домаћин пријема. 

Александар Карађорђевић захвалио је на великој помоћи партнерима на овом пројекту - компанијама НЦР и Линк група, а помоћ у организацији догађаја пружили су и саобраћајна полиција и Војномедицинска академија, компанија "Кока-кола", хор Ирида из Сремске Митровице, волонтери удружења "Краљевина Србија" и студенти ФОН-а. 

Свечаности су присуствовали и министри просвете Србије РС Младен Шарчевић и Дане Малешевић, директори компанија које су помогле организацију пријема, страни гости, јавне личности из света културе, уметности и науке, а најбоље матуранте обрадовала је вест да ће компанија Линк група поделити 25 стипендија за њихову престижну ИТАкадемију. 

Рок за пријаву је 15. јул. Имена добитника стипендија биће објављена 1. августа, а стипендије ће им бити уручене на свечаности на Белом двору у септембру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво