Малинари прекинули протест и блокаду пута код Пријепоља

Малинари, који су под блокадом држали пут Пријепоље–Бијело поље, вечерас су после састанка са народним послаником СНС-а Крстом Јањушевићем одлучили да обуставе блокаду пута и свој протест.

Као су за РТС потврдили произвођачи из удружења Лимска долина из Пријепоља и Прибоја и Удружења пољопривредних произвођача из Ужица, који су иницирали протест, саобраћај  на магистралном путу Пријепоље–Бијело поље је нормализован.

Након разговаора са послаником Јањушевићем, Управни одбор удружења Лимска долина одлучио је да прекине блокаду магистрале и да до краја недеље седну за сто са откупљивачима и представницима државе како би се пронашло најбоље решење за све.

Они су од суботе блокирали магистралу незадовољни откупном ценом, посебно понуђеном дневном од 50 до 80 динара, да би ових дана поједини откупљивачи понудили и 135 динара.

Произвођачи су у својим захтевима истицали да је реална цена 180 динара.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 06. јун 2018, 00:43) - anonymous [нерегистровани]

Malinari

Ja ne znam dokle ce ovako da ide ali jedno je sigurno da Srbija kao drzava mnogo tone. Lako sedeti u fotelju i diktirati cene i otvarati nove hladnjace treba staviti sebe u kozu seljaka koji cele godine brine o malinjaku i gleda u nebo i moli boga za rod za povoljno vreme i na kraju kad konacno dodje berba treba da mu se desi da bukvalno poklanja malinu a posle ce vlasti da pisu i da se hvale kako je Srbija najveci izvoznik malina i tako to.