После 50 година реконструише се Војна болница у Нишу

Реновирана операциона сала за лапароскопске операције абдоминалних органа отворена је у Војној болници у Нишу.

У Одељењу за хируршке болести недавно је отворена и нова сала за операције зглобова, чиме је завршена прва фаза модернизације.

Улагање у војно здравство је улагање у квалитет живота сваког грађанина Србије, рекао је приликом отварања министар одбране Александар Вулин.

"Реновирање простора Војне болнице у Нишу и набавка савремене опреме ће се наставити", нагласио је Вулин.

Како је истакао, први пут после 50 година покренута је велика реконструкција Војне болнице Ниш.

"Овде раде изузетни лекари, изузетни медицински техничари, сјајни људи који су врхунски професионалци у свом послу, али сада имају најбољу могућу опрему и нове операционе сале те сваки пацијент овде може да добије најбољу могућу негу. Не у Београду, не у Новом Саду или било ком другом граду, већ у свом граду", истакао је министар одбране.

Додао ј да је за Војску Србије југ Србије заиста од највеће могуће важности и највећи дао наше војске се управо овде и налази.

"Због тога наши војни осигураници морају да имају најбољу негу. Важно је истаћи да војно здравство годишње прегледа више од 500.000 људи а највећи део њих су цивили. Војно здравство уради више од три милиона разних специјалистичких прегледа, а највећи број корисника јесу цивили", нагласио је министар Вулин.

"Војска Србије све ово ради сопственим снагама. Свака реконструкција овде изведена је од стране наших стручњака, грађевинаца, ради се нашим знањем, нашом памећу и средствима", поручио је министар одбране и захвалио Команди Копнене војске, смештеној у Нишу, која је такође свему томе допринела.

Према речима министра одбране, ове године, као скоро никада до сада,
имамо пуне апотеке и више него довољно лекова, када говоримо о војним осигураницима.

"Нагласио бих и да ће у Војној болници Ниш у наредном периоду бити реконструисано све, и нови блок, и централни развод гасова, биће набављена и нова опрема у вредности од скоро милион евра. Надам се да ћемо тада моћи да рачунамо и на простор за магнетну резонанцу, то недостаје и Граду Нишу и овој болници. Идеја је да ова болница буде опремљена свиме потребним како пацијенти не би морали да иду у друге болнице и градове", закључио је Вулин.

Начелник Одељења за хирурушке болести пуковник Небојша Ђенић, општи хирург-трауматолог, нагласио је значај отворене операционе сале.

"Минимално инвазивна хирургија даје много предности, јер се после оваквих процедура пацијенти опорављају много брже и у кратком временском року се враћају својим редовним дужностима, посебно када говоримо о припадницима Војске Србије", рекао је пуковник Ђенић.

Председник Скупштине Града Ниша Раде Рајковић захвалио је Министарству одбране и министру Вулину и истакао задовољство што Војна болница Ниш полако прераста у једну општу, јаку болницу на југу Србије.

У адаптацију хируршког блока нишке војне болнице из војног буџета издвојено је око 13 милиона динара. У следећој фази биће реновирано одељење интензивне неге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара