Смедерево, велико интересовање за ИТ смер у Гимназији

Ове године за нови гимназијски смер ИТ сектора влада велико интересовање у свим градовима Србије, а биће места за 1.260 ученика распоређених у 63 разреда. У Смедереву се током првог дана пријавило 15 ученика.

Предаја докумената за упис на све смерове које ове године нуди Смедеревска гимназија је почео јуче и трајаће до понедељка.

Већ првог дана пријављивана за смер ИТ сектора пријавило се 15 ученика, а прима се само једно одељење у коме ће бити места за 20 најталентованијих и најдаровитијих ђака.

Припремну наставу у гиманзији за овај смер похађало је 35 ученика из Смедерева, а током пријвљивања долазе деца и из оближњих општина.

Предвиђено је да се ученици деле у групе, тако да би се настава одвијала у групама од по 10 ученика, каже директор Гимназије Смедерево Александар Маринковић.

"Сигурно можете да замислите да је то квалитетнији рад него ако се ради са 30 ученика. Велики број часова, посебно у трећој и четвртој години за програмирање, за веб дизајн. Све што је тренутно актуелно, а претпостављам да ће ту да буде и доста факултативних активности које ће да им помогну после у проналажењу неке каријере", наводи Маринковић.

За нови смер Гимназија је у сарадњи са општином набавила 15 нових рачунара на којима ће будући ИТ стручњаци радити, а професори иду на додатну обуку за уско стручне преднете крајем јула и у августу.

Иначе, поред овог новог смера, од септембра се мења и наставни план и програм у оквиру рефореме гимназија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи