Казне за прекорачење брзине на ауто-путу стизаће на кућну адресу

Почело је мерење просечне брзине возила између наплатних рампи на свим ауто-путевима. Возачима са српским таблицама који прекораче брзину казна ће стићи на кућну адресу, али ће сваки возач податак о просечној брзини којом се кретао моћи да види на рачуну на наплатној рампи. Дамир Окановић каже за РТС ће бити одређене толеранције за прекорачење брзине.

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић рекао је за РТС да возачи треба да обрате пажњу у саобраћају, јер је ово период када се целе породице налазе у возилу. Очекују се појачане гужве у саобраћају јер се многи, спајајући првомајске празнике, спремају на пут.

У возилу се налази оно што вам је најважније у животу и уколико погрешите можете то скупо да платите, упозорава Окановић.

Истиче да нервоза неће помоћи ни да се стигне брже ни успешније, већ ће само појачати узнемиреност код возача.

Очекује да ће МУП показати одређену толеранцију за прекорачење брзине.

"Није добро да возач који се креће ауто-путем усредсреди своју пажњу и мисли да ли прекорачује просечну брзину или не. Очекујем да ће одређене толеранције бити и да ће се возачи придржавати прописаних ограничења", каже Окановић.

Камере ЈП "Путева Србије" инсталиране су на свим за то предвиђеним местима, а брзина ће се мерити на основу времена проласка од једне до друге наплатне рампе.

Возачима са српским таблицама којима се брзина којом су се кретали не уклопи у прописану, казна ће стићи на кућну адресу, али ће сваки возач податак о просечној брзини којом се кретао моћи да види на рачуну на наплатној рампи.

С друге стране, странце ће саобраћајна полиција заустављати одмах на наплатној рампи, а они ће морати да плате казну код најближег судије за прекршаје.

Возачи неће моћи да лако, евентуалним заустављањем на средини деонице - на одморишту или бензинској станици - избегну кажњавање, јер ће и број возила "пресретача" на свим деоницама српских ауто-путева бити повећан.

За возаче који прекораче 20 километра на сат казна је до 4.000 динара. За оне који прекораче до 40 километара на сат казна је 6.000 динара, а они који прекораче више од 40 километара на сат казна је 10.000 динара и три казнена поена.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара