Преминуо Мирко Алвировић

Аутор и водитељ емисије САТ која се емитује на Радио-телевизији Србије, Мирко Алвировић преминуо је у 72. години, после тешке болести, потврђено је РТС-у.

Мирко Алвировић је рођен у Дрвару. Радио је као домаћин најгледаније емисије о аутомобилизму на овим просторима.

Алвировић се бавио и темама из области туризма, а посебан акценат стављао је на безбедност саобраћаја. У тој области је био и сертификовани предавач.

Студирао је књижевност, а дипломирао је журналистику. Покренуо је неколико часописа, али и прву школу безбедне вожње у Србији "НАВАК".

Почео је као инструктор вожње, прешао у службу "987", а затим осмислио нов начин пружања помоћи члановима Ауто-мото савеза Југославије.

Био је и иницијатор оснивања Информативног центра Ауто-мото савеза Србије. Његови новинарски почеци везани су за Вечерње новости.  

На телевизији је радио око 30 година. Гледаоци су посебно препознали његов труд и пожртвованост током рада на емисији САТ. Његове патроле до популарних летовалишта постале су важан извор информација за све туристе.

Заједно са својом екипом знао је и по неколико дана да путује до одређене дестинације откривајући гледаоцима све што их на путу очекује.

Постао је један од најцењенијих новинара из области аутомобилизма у региону, а знање и стручност показао је извештавајући са највећих светских салона четвороточкаша.

број коментара 59 Пошаљи коментар
(недеља, 08. апр 2018, 15:12) - Патриот [нерегистровани]

Заиста ми је жао!

Мирко је био заиста посебна личност. Пратио сам његове емисије увек радо. Гледао сам и друге велике новинаре који се баве аутомобилизмом у свету, али ниједан од њих није дорастао Мирку. Свима њима би Мирко могао да буде учитељ. Велика и неизмерљива штета је што га више немамо. Можда онима који су млађи од двадесет година седамдесетак година изгледа много али је то ништа, то прође тако брзо, да човек то и не осети. Не знам Мирка изван ТВ-екрана али оно што знам о њему са екрана он је новинар са великим "Н" и човек са великим"Ч". Нема таквога нигде у свету. Искрено ми је жао да је прерано отишао. (Нисам био у могућности да раније ставим свој коментар па то чиним сада са закашњењем и изражавам искрено саучешће његовој породици).

(среда, 04. апр 2018, 19:12) - Luka Albijanic [нерегистровани]

Poruka

Saucesce prijateljima i porodici ... Nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete vecno u nasim srcima , neka je Vasa plemenita Dusa blagoslovena na Lepsem Mestu gde je Andjeli cuvaju ... Pocivajte u miru i Raju , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu gospodine Mirko Alvirovic Legendo ... Boze molimo oprostite , pomozite i spasite ako nije problem ... Amin ...

(уторак, 03. апр 2018, 17:36) - Danijela [нерегистровани]

kraj puta

Jedan od retkih koji je drzao moju paznju i kad nisam bila zainteresovana, steta...

(уторак, 03. апр 2018, 17:10) - Novosadjanka [нерегистровани]

Pretuzno ...

Gusila sam se u suzama kada je emitovana emisija Balkanskom ulicom kada je bio gost.Sa kojom iskrenoscu i bez zadrske nam je dao svoj zivot na dlanu, ne plaseci se da ce umanjiti njegov uspeh u poslu !!!!! Njegova zivotna prica je od onih kada ti zastane knedla u grlu , kada suze same liju i kada u tebi proradi sve ono najhumanije i najcistije sto dusa poseduje . Mislim da je ovo NAJBOLJA (a sve sam ih odgledala ) emisija Balkanskom ulicom ikada .

(понедељак, 02. апр 2018, 18:43) - stokholm [нерегистровани]

Legenda

Pocivaj u miru. Iskreno saucesce porodici.

(понедељак, 02. апр 2018, 07:55) - Vlada [нерегистровани]

Poslednji pozdrav

Putuj legendo... Dok je točkova koji se kotrljaju po asvaltu, tvoja priča se nastavlja...

(понедељак, 02. апр 2018, 07:46) - Петар Јараковић [нерегистровани]

jarakovicpetar@yahoo.com

Диван и непоновљив.Бог да му души прости.

(понедељак, 02. апр 2018, 06:13) - anonymous [нерегистровани]

jako tuzno

Nek mu je vecna slava i hvala

(понедељак, 02. апр 2018, 02:48) - anonymous [нерегистровани]

tuzno

Uvek sam ga gledao! Ovaj je covek bio tako elokventan, bio je takav orator da bi mu mnogi novinari mogli zavideti.

(недеља, 01. апр 2018, 23:15) - filadendron [нерегистровани]

Profesionalac!!!

Neka mu je laka zemlja.