Кфор о авионима ВС над Прешевом: Останите мирни, не постоји претња

Међународна мировна мисија на КиМ под вођством НАТО саопштила је да обавља "очекиване провере" поводом навода да су борбени авиони Војске Србије прелетали територију општине Прешево. Реч је редовним летачким активностима ВС, потврђено је РТС-у у Министарству одбране.

Неки медији на албанском јавили да су српски авиони пролетели изнад Прешева и да је то изазвало "пометњу међу тамошњим становништвом". На друштвеним мрежама су се појавили и снимци авиона у ниском лету. 

Да се ради о редовним летачким активностима нашег ваздухопловства, потврђено је РТС-у у Министарству одбране.

Портпарол Министарства одбране капетан корвете Јован Кривокапић каже да су у питању припреме за велику вежбу која се реализује сутра на Пасуљанским ливадама.

"Вежба се зове 'Садејство 2018', на којој ће присуствовати највише државно и војно руководство. Показаће се заједничка дејства наше артиљерије, пешадије, нашег ваздухопловства у противпобуњеничким и противтерористичким дејствима", наводи Кривкокапић.

Поручује да нема места паници. "У питању су редовни налети и редовно увежбавање за вежбу која ће бити сутра одржана на Пасуљанским ливадама", додаје портпарол Војске Србије.

Кфор је са своје стране саопштио да обавља "очекиване провере" поводом навода да су борбени авиони Војске Србије прелетали територију општине Прешево и додаје да им је речено да је у питању проба за тактичку вежбу "Садејство 2018", која је планирана за четвртак.

Међународна мировна мисија на КиМ под вођством НАТО позива све становнике да остану смирени јер, како истиче, "претња не постоји".

број коментара 27 Пошаљи коментар
(четвртак, 29. мар 2018, 21:09) - Zoran [нерегистровани]

Realnost

Lete, kao sto lete i iznad Beograda. Kome se ne svidja neka se preseli tamo gde ne lete.

(четвртак, 29. мар 2018, 11:00) - Ђорђе [нерегистровани]

Кфор о авионима ВС над Прешевом: Останите мирни, не постоји претња

Србија има начина да заштити своју територију и свој народ на Косову и Метохији. Ови борбени ловци авиони "Орлови" су показали привременим властима у Приштини како је Србија моћна и стабилна држава.

(четвртак, 29. мар 2018, 10:24) - anonymous [нерегистровани]

Plaše?

A kako se to mi u ostalim delovima Srbije NE PLAŠIMO kada ti isti avioni lete?

(четвртак, 29. мар 2018, 10:13) - Vlajko [нерегистровани]

Pali s Marsa

Avioni su na teritoriju opštine Preševo pali s Marsa. Samo su nad tom opštinom leteli i vratili se nazad na Mars. Pa valjda su do Preševa preleteli teritorije još tridesetak opština najmanje i samo je problem u Preševu.

(четвртак, 29. мар 2018, 09:43) - Markovljev [нерегистровани]

Suverena zemlja

Treba da lete, treba da lete svaki dan, jer je to naša avijacija naša teritoria pa neznam šta je KFORU do toga. Umesto da brani goloruki narod u Mitrovici i sprečava vlačenje Djurića po Prištini, oni se interesuju šta mi radimo u svojoj zemlji. Treba leteti, još pozvati Ruse i Beloruse, da prelete malo iznad Srbije da svi shvate, da nije više 1999 godina i da onog bezobrazluka koji su izvodili nad nebom Srbije neće više nikada biti. Pošten se Srpske avijacije neboji, oni drugi neka se zamisle.

(четвртак, 29. мар 2018, 09:36) - anonymous [нерегистровани]

Nadleznosti

Zar nije vas posao da obezbedite mir u nasoj juznoj pokrajini sto vi ocigledno neradite nego protivno medjunarodnim odredbama turate nos u unutrasnja pitanja Srbije

(четвртак, 29. мар 2018, 09:15) - Jastreb [нерегистровани]

I Kosovo je u Srbiji

Zao mi je albanci ali nema mesta panici ;-)

(четвртак, 29. мар 2018, 09:04) - BoškoBuha [нерегистровани]

zasto

Zašto se plaše, pa nema potrebe kome je mirna savest ne bi trebao da se plaši. Radi se o najavljenoj vežbi prema tome sve je legitimno. Naravno oni će to pojasniti kako smo uradili protivzakonito.

(четвртак, 29. мар 2018, 08:58) - Саша [нерегистровани]

Кфор

Гд је био Кфор за време мартовских погрома или ово сада? 

(четвртак, 29. мар 2018, 08:36) - ja [нерегистровани]

preševo avioni

preševo je u srbiji