Ново писмо Оливере Зекић Драгану Бујошевићу

Прво писмо било је упућено целом РТС-у, а не неком посебном члану руководства, навела је чланица Савета РЕМ-а Оливера Зекић у одговору директору РТС-а Драгану Бујошевићу. Преносимо писмо Оливере Зекић у целости.

Поштовани господине Бујошевићу,

Разумем да сте пали у ватру, али не видим разлог да због тога спаљујете и чињенице. Дакле, ако сами цитирате део мог писма – "по чијем налогу сте смањили тон" – апсолутно је јасно да "налога руководства РТС" у њему нема, као што га и нема. Мени је било довољно једно читање да то установим, ви пробајте, молим вас, поново.

Даље, надам се да не морам да вам посебно објашњавам да је прво писмо било упућено целом РТС-у, да се у њему то јасно види ("а како сте ви Јавни сервис..."), па да се тако и делови које цитирате односе на РТС, а не на неког посебног члана руководства. И још, у саопштењу РТС пише да онај ко покушава да надјача говорника у студију буде акустично гласнији, али у преносу тиши, тако да и у том делу ништа нисам погрешила.

Весић је, док је покушавао да одговори, био гласнији у студију, а тиши на ТВ екранима. Затим, у саопштењу РТС пише, и молим вас да и то поново прочитате, да се увек најбоље чују водитељ и онај коме је дата реч, а да се "упадице доводе до максимално могућег техничког нивоа звука, како би се разумело шта говори онај коме је дата реч, а не онај који упада у реч". Према томе, закључак нам јесте исти, а то што ви утишавање крстите као "максимално могући технички ниво звука", сасвим је друга прича.

Но, у крајњој линији, и то могу да прихватим, уз напомену да је Горан Весић провео на "максимално могућем техничком нивоу звука" 756 секунди, а Драган Ђилас 375. Није шија, него врат, што би рекли наши стари. И последње, господине Бујошевићу. И ви и ја смо радили са Славком Ћурувијом, за чију смрт су ме у Данасу већ великодушно оптужили, те се заиста надам да последњи део вашег писма нема никакве везе са том врстом ниских инсинуација.

Никакве везе немам са Експрес Политиком, поготово не са господином којег помињете (не познајем га), нисам давала изјаве ни за те ни за друге новине (медије), и не видим какве везе имам са цртањем мете на вашем челу, а поготово због чега би ме за то оптуживали.

Нисам вас ни постављала на чело РТС, нисам тражила ни да вас смењују, само сам поставила питање. И верујем и да знате да вам желим и добро здравље и дуг живот и да напишете још пуно писама, и мени и другима. А Весића јесте утишавали, то јест, држали на "максимуму могућег техничког нивоа звука".

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 16. мар 2018, 23:04) - anonymous [нерегистровани]

Hm,hm ...

Nesto mi sumnjiva gospodja. Samo (kao) ne mogu da dokucim koga li to brani.

(петак, 16. мар 2018, 22:50) - Milan [нерегистровани]

Ko pali vatru

Meni se čini da je ova gospođa vise pala u vatru, od celog RTS-a. Ona to ne vidi, da će da pregori od vrućine....

(петак, 16. мар 2018, 22:26) - anonymous [нерегистровани]

utisavanje

Uvek sam bio protiv nadvikivanja,ali i protiv ucutkivanja....
Da se jednom ne cuje glas kada govori,a da se cuju glasna dobacivanja onoga koji nema rec to nije u redu i tu nema nikakvog opravdavanja.Svako ko je gledao TV prenos lako je to uocio ,cak i mala deca,tako da nikakvo doktorsko tumacenje tu ne treba.
Posteno bi bilo reklo.Jesam ,pogresio sam,moja je krivica,priznajem,necu vise,a ni manje :)

(петак, 16. мар 2018, 22:10) - Advokat BN [нерегистровани]

Advokat BN

Da li je sve ovo realno? Molio bih Bujosevica da se ne spusta ovoliko nisko i da se pravda za ortodoksne politicke igrokaze. Tuzite gospodju. Imate nedvojben osnov za tako nesto. Pa i da vas smene nece vam nista moci. Sve dok svoj posao radite posteno i odgovorno.

(петак, 16. мар 2018, 21:28) - anonymous [нерегистровани]

Druge obaveze?

Jel gospodja ima druge obaveze osim_ da se dopisuje sa direktorom RTS a sto moramo i mi da citamo

(петак, 16. мар 2018, 21:07) - anonymous [нерегистровани]

zakljucak

S obzirom na nivo ponasanja i drskost koju je taj Vesic pokazao u zapadnim zemljama bi bio izbacen iz studija. 

(петак, 16. мар 2018, 21:00) - anonymous [нерегистровани]

auu

Ova govori kao klasični režimski likvidator