Велики потенцијал мастера Европских интеграција на Правном факултету

Мастер програм Европских интеграција на Правном факултету Универзитета у Београду постоји већ десет година. Од самог почетка, акредитован је за наставу на енглеском језику, тако да је до сада диплому овог програма стекло око 400 младих из земље и иностранства. Студијски програм подржава Европска комисија.

Успех студијског програма, па самим тим и студената, лежи у чињеници да поред домаћих има много и гостујућих предавача. Уписују га и студенти права, али и осталих друштвенохуманистичких наука.

"Програм је веома интересантан, јер се бави темама које су заиста актуелне. Веома је важно, да у свету у коме живимо, познајемо и разумемо све аспетке европског права", указује студент из Италије Руђеро Пиконе.

Миро Дантоно изабрао је мастер европских интеграција јер сматра да ће му донети много тога зато што спрема тезу из међународног права.

Обезбеђена им је и добра пракса.

"Тренутно радим у у Министарству правде и везано за извештавање Европске комисије о ефикасности правосуђа, тако да сматрам да могу своје тренутно знање и образовање које овде стекнем да искористим у даљем раду", истиче студент Нина Јандрић.

Драгица Вујадиновић, управница Мастера европских интеграција, каже да студенти тренутно имају праксу у неколико наших министарстава, у Канцеларији за придруживање, у Европској делегацији.

"По досадашњим искуствима, добијају добра радна места у земљи, али и у иностранству", додаје Вујадиновићева.

По завршетку добијају диплому нашег Универзитета на енглеском језику, а они који добро владају и француским, могу да стекну још једну диплому.

"Имамо мастер који се одвија заједно са Француским универзитетским центром из Нансија. Са тим положеним и уз признавање дела испита са мастера на енглеском језику, они добијају и француску мастер два диплому. То што добију две дипломе им је награда и за тај напор који су уложили да науче два језика", напомиње проф. Бранко Ракић са Правног факултета Универзитета у Београду.

Факултету се већ јављају студенти из Нигерије, Мексика, Јапана који би желели од јесени овде да студирају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво