РТС Планета – одговор на потребе савремене публике

У години када РТС обележава 60 година постојања, поклањамо вам и РТС Планету, односно ОТТ платформу која ће вам, и на интернету омогућити да гледате све програме уживо или одложено. На тој платформи свима је доступан и архив Телевизије и Радио Београда. Уз 11 тематских канала и радијске програме, РТС Планета трентно нуди више од 4.600 емисија и музичка издања ПГП РТС-а.

На један клик постаје доступно 60 година телевизијског али и 95 година радијског програма. Емисије, филмови који су обележили епоху али и аудио-записи историјских догађаја, попут говора краља Петра Другог у Лондону 1941. или обраћања Иве Андрића током доделе Нобелове награде већ су део РТС Планете.

На ту платформу, раме уз раме са сведочанствима о нашем времену, уносе се и садржаји снимљени од оснивања наше куће.

"РТС Планета је будућност гледања телевизије и слушања радија и као и сви велики јавни медијски сервиси који имају богате програмске архиве, ми настојимо да то програмско благо које је не само национално већ и европско културно благо, на овај начин учинимо доступним свим интернет корисницима широм света", каже Тања Ћитић из Сектора РТС-а за развој и нове послове.

РТС Планета доступна је свима на интернету, на рачунарима, таблетима, а однедавно и преко посебне апликације за мобилне телефоне. На свим тим уређајима, осим архива, програма уживо, гледаоци РТС-а могу да враћају програм 72 сата уназад, а имају и додатне техничке могућност.

"Могу истовремено више телевизијских и радијских канала да гледају. У сваком случају мислим да смо одговорили на све потребе савремене гледалачке публике, публике 21. века и наш развој ће ићи заправо у корак са тим потребама, што садржински што у смислу дистрибуције тих садржаја", поручује Тања Ћитић.

Корисницима РТС-а из ризница ПГП-а, између осталог доступна је и прва плоча објављена 1959. године – "Звиждук у осам" али и овогодишња издања. У посебној категорији су приче које дописништво РТС-а снима у 25 градова Србије и које се могу претраживати по имену града или теми.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара