Изложбе наоружања и војне опреме поводом Дана државности

Поводом Дана државности, Војска Србије је у Пријепољу, Јагодини и другим градовима организовала изложбу наоружања и опреме Војске Србије.

Припадници Друге бригаде Копнене војске гарнизона у Краљеву приказали су само део наоружања са којим Војска располаже. 

Највећу пажњу посетилаца привукли су осматрачки радар "жирафа", затим артиљеријско оружије и топ "бофорс" калибра 40 милиметара.

Пријепоље је један од градова у Србији у којима су Министарство одбране и Војска Србије поводом Дана државности организовали тактичко-техничке зборове како би грађанима представили део опреме и технике којом Војска сада располаже.

"Одлучили смо се за градове у којима ми немамо наше јединице како би грађани имали могућност да се боље упознају са пешадијским војним наоружањем", каже капетан Иван Обреза из Друге бригаде Копнене војске из Краљева.

Тешко наоружање и артиљерија најзанимљивији

Официри и подофицири Војске Србије краљевачког гарнизона приближили су многобројним посетиоцима богат арсенал са наоружањем и објаснили како се њиме рукује.

Највећу пажњу грађана привукло је тешко наоружање и артиљерија. Старији посетиоци кажу да Војска Србије из године у годину напредује и да је све модерније опремљена, те да се много тога променило у односу на период када су они служили војску.

У организацији Војске Србије и Скупштине града Јагодине, поводом 15. фебруара, Дана државности, и у овом граду одржана је изложба наоружања и опреме Војске Србије.

Реч је о тактичко-техничком приказу дела наоружања и опреме којим Војска Србије располаже, објаснио је новинарима на изложби пуковник Небојша Лумпур.

Оценио је да је изложба привукла велики број посетилаца, највише младих, што је од великог значаја јер је управо расписан конкурс за војне школе.

Изложба је одржана у Спортској хали Јагодинског спортског савеза и на простору испред хале, код "Аква парка".

Слични тактичко-технички зборови организовани су још у Ужицу, Суботици, Бору, Лозници и Петровцу на Млави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара