Деценија мастер студија европских интеграција

Програм мастер студија европских интеграција на Правном факултету Универзитета у Београду постоји већ десет година. Почео је као Темпус пројекат Европске уније, да би потом ушао у редован систем наставе и то на енглеском језику.

На програм мастер европских интеграција у Београд стижу студенти са свих континената. До сада је диплому стекло њих 400.

Студент из Немачке Пол Медер каже да је дипломирао право у Лајпцигу. "Дошао сам у Србију да студирам, зато што ме је одувек интересовао Балкан", додао је Медер.

"Професори су веома ангажовани и доступни студентима, што је веома добро, а и студентски живот је добар у Србији", истиче студенткиња из Француске, Ива Јурич.

Управница мастера европских интеграција Драгица Вујадиновић напомиње да је очигледно да квалитет у образовању привлачи и да се то увек изнова потврђује.

"У глобалном смислу, у европском смислу, за високо образовање је један од стандарда и критеријума квалитета да имате и кадрове и програме који ће привући студенте са стране", каже Вујадиновићева.

Осим о европским интеграцијама уче и српски језик.

Студент из Кине, Феј каже да је 2015. студирао на Филолошком факултету српски језик као страни. Додаје да је од прошле године на мастеру европских интеграција, додајући да задовољан Правним факултетом.

Пол Медер наводи да ће од марта почети да учи српски на Филолошком факултету.

На факултету доста наде полажу и у програм који је уведен ове године – мастер студије  менаџмент јавних набавки, а који је направљен је у сарадњи са Универзитетом у Риму.

Остали аутори: Наталија Синановић
број коментара 0 Пошаљи коментар