Житељи Космета позитивно гледају на посету председника Вучића

На Космету се позитивно гледа на позив председника Србије да разговара са обичним људима, јавља дописник РТС-а. Председник Србије је рекао синоћ да у једном мањем делу може да се помогне, док у већем броју и не, али да је сигурно да се ти проблеми боље разумеју и да ће бити решавани.

Председник Србије задовољан је што је имао прилику да разговара са људима из Ораховца, Истока, Клине, Гораждевца, које, како је истакао, ретко виђа.

Рекао је да је кључни проблем брига за безбедност, док су лични проблеми Срба запошљавање и егзистенција.

Навео је да у једном мањем делу може да се помогне, у већем броју и не, али оно што је сигурно је да се ти проблеми боље разумеју и да су сада адресирани и да ће они бити решавани.

На Космету се позитивно гледа на позив председника Србије да разговара са обичним људима, јер позиција Срба у Поморављу, Метохији, Штрпцу, централном делу Косова, није иста са позицијом Срба који живе на северу, а који су и физички наслоњени на централну Србију, наводи дописник РТС-а.

Након сукоба на Косову није било сличног скупа на којем је председник Србије директно, више сати отворено разговарао са људима.

Проблеми које су Срби износили председнику Србије делом улазе у обавезе и одговорности локалних самоуправа, које, стиче се утисак, треба да покажу више разумевања и пажње према својим житељима.

Данас није било нових детаља у истрази убиства Оливера Ивановића. Истрагу води тужилац Шућри Суља, из Тужилаштва у Косовској Митровици, који је за сутра најавио објављивање првих резултата истраге.

Суља је рекао да се интензивно ради на истрази убиства и да очекује да ће бити објављени резултати истраге у вези са снимцима сигурносних камера, прегледом возила и форензичким извештајем. У извештај ће бити укључене и изјаве сведока. За сада је познато да их има шесторо.

Остали аутори: Андрија Игић
број коментара 13 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. јан 2018, 08:23) - anonymous [нерегистровани]

Poseta

Srbima na KiM poseta predsednika Vučića mnogo je značila jer znaju da neko brine, misli o njima i znaju da će im pomoć biti pružena koliko god je to moguće!

(понедељак, 22. јан 2018, 07:51) - anonymous [нерегистровани]

Pomoc

To je i bila namera, da se pomogne ljudima na KiM.

(понедељак, 22. јан 2018, 07:29) - dragana [нерегистровани]

dragana@gmail.com

Slika koja nam je preneta sa Kosova sama po sebi govori !

(понедељак, 22. јан 2018, 07:21) - anonymous [нерегистровани]

bez naslova

Poseta je bila iskrena i od velikog znacaja za Srbe na Kosovu, svi smo culi sa kakvim se problemima ljudi bore ali ipak ne odustaju od svog ognjista.

(понедељак, 22. јан 2018, 07:08) - anonymous [нерегистровани]

Napred

To je za njih Velika podrska.

(понедељак, 22. јан 2018, 01:05) - maki [нерегистровани]

iskreno

Vuciceva velicina i jeste u tome sto se bez problema spusti na nivo obicnih ljudi.Srbi sa KiM su imali priliku da sa predsednikom Srbije, otvoreno razgovaraju o svojim problemima i strahovima.Mnogo je bolje tako, licno, nego preko saradnika.

(недеља, 21. јан 2018, 23:23) - Nikola [нерегистровани]

pozitivne poruke

Srbi na Kosovu vrlo dobro znaju ko je i koliko urdio za njihov opstanak od 2000, godine do danas. Poseta Vučića je došla u pravi čas i imaće pozitivne posledice po poboljšanje prilika u kojima žive naši sunarodnici na Kosovu.

(недеља, 21. јан 2018, 22:37) - Orleanka [нерегистровани]

Komentar

Poseta i jeste bila sa krajnje pozitivnim namerama!

(недеља, 21. јан 2018, 22:35) - Kaja [нерегистровани]

Istina

Посета Вучића је изузетно значајна јер су грађани КиМ видели да нису сами, да ће Србија учинити све што је у њеној моћи да им помогне и олакша тежак живот како би остали и опстали на својим вековним огњиштима.

(недеља, 21. јан 2018, 21:55) - ina [нерегистровани]

pozitiva

Poseta Vucica Kosovu je pozitivno delovala na nase ljude na Kosovu jer im je ta njegova poseta ulila poverenje i pokazala da drzava stoji iza njih i da ih nikada nece napustiti kao ni zemlju po kojoj hodaju.