"Друмска стрела" амбициозно и у овој години

Шта је заједничко студентима Електротехничког, Машинског, Технолошко-металуршког, Сабраћајног, Економског и Факултета организационих наука? Сви они ангажовани су на изради болида и као чланови тима "Друмска стрела" учествују на најпрестижнијим светским такмичењима за младе студенте инжењере под називом Формула Студент. Први Формула студентски тим у Србији амбициозно улази и у ову годину.

Миљана Стојановић је вођа тима "Друмска стрела" за сезону 2018. У пројекту учествује три године.

"Циљеви су да се квалификујемо у најпрестижнија европска такмичења и да израдимо седмо возило по реду. Планирамо многе иновације и напретке", каже Миљана Стојановић, студент мастер студија ТМФ-а.

"Тренутно има преко педесет нових чланова тима који се обучавају за предстојећу сезону, Наравно, ми по завршетку активног учешћа у овом пројекту смо увек ту да помогнемо тренутним члановима и да пренесемо сво своје знање и искуство на њих", каже Страхиња Здравковић, студент Машинског факултета УБ.

Успех универзитета мери се и успехом његових студената, подсећају професори.

"Мислим да амбиције на основу резултата које су остварене треба да буду веће и мислим да ћемо добити значајну подршку свих чланица универзитета. Ово је прави пројекат - пројектовање и израда возила које се такмичи у светској конкуренцији", каже проф. Радивоје Митровић, декан Машинског факултета УБ.

"Сваке године се појављују са новом формулом која има боље карактеристике, тако да се надам да ће и ове године имати успех", каже академик Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду.

Идеје и знање не недостају, али недостаје новац. Академци се надају да ће уз помоћ донатора и факултета стићи на време како би се такмичили у Италији, Чешкој и Мађарској.

Остали аутори: Наталија Синановић
број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 30. окт 2018, 10:21) - Vesna [нерегистровани]

Bravo studenti

Svaka čast na postignutim rezultatima sa prethodnim projektom i na novim idejama za nov!
Imate našu podršku i želimo vam uspeh sa novom, naprednijom formulom!
Bravo za sve studente, članove tima i fakultete koji uzimaju učešće u ovom projektu!

(недеља, 21. јан 2018, 17:06) - anonymous [нерегистровани]

Свака част

Честитам овим младим људима. Што се више Србија буде окретала ка науци и технологији, то ће много брже и рекао бих, заобилазним путем достићи и престићи најразвијеније земље света. Не заборавите да је 19. век био век пољопривреде, 20. век, век индустрије, а 21. век је век технологије и иновација који комбинује и пољопривреду и индустрију.

(недеља, 21. јан 2018, 14:18) - anonymous [нерегистровани]

Najvaznije su dobre kocnice.

Njih treba sigurno i kvalitetno uraditi.