Још без пијаће воде у Власотинцу

Због обилних падавина Општински штаб за ванредне ситуације Власотинца прогласио је ванредну ситуацију у делу ове општине. Грађани још немају пијаћу воду, али је почела санација водозахвата и убацивање реке Раставнице у водосистем, чији је квалитет бољи од квалитета реке Власине.

Ноћ је у Власотинцу била мирна, падала је слаба киша, али нове падавине овог јутра доносе забринутост.

Ниво реке Власине је у односу на суботу у ово време опао за један метар и нема угрожених домаћинстава.

Ванредна ситуација у Власотинцу и пет села проглашена је из превентивних разлога како би се ангажовала додатна механизација.

Свака јача падавина доноси исте проблеме – када се река замути, фабрика воде не може да је пречисти, тако да долази до прекида у водоснабдевању а бујични водотоци се изливају на локалним путевима.

Председнк општине Зоран Тодоровић је рекао за РТС да је Влада Србије разумела проблем и одобрила средства преко Канцеларије за јавна улагања.

"Почела је санација водозахвата и убацивање реке Раставнице у водосистем чији је квалитет много бољи од Власине", рекао је Тодоровић.

Истиче да је ово други пут за шест месеци да је оштећена путна инфраструктура у насељеним местима где је проглашена ванредна ситуација и додаје да је Влада одобрила средства и за неке инфраструктурне објекте.

Власотинце након два дана има воду, али само техничку. Док три узастопна узорка Завода за јавно здравље у Лесковцу не потврде исправност воде, градом ће кружити цистерне.

Остали аутори: Светлана Панић Цонић
број коментара 0 Пошаљи коментар