Обележено 30 година Удружења пензионера МУП-а

Удружење пензионера Министарства унутрашњих послова, које је основано пре 30 година, обележило је данас јубилеј, у присуству потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића који је рекао да њихово огромно искуство треба пренети младима.

Стефановић је захвалио представницима Удружења на помоћи и саветима и рекао да је са њима разговарао и о томе шта је потребно учинити за пензионере који су радили и своју каријеру завршили у Министарству. 

"Како да огромно искуство које ви имате не заборавимо и пренесемо на младе полицијске службенике који тек сада своје прве кораке чине у полицији и који би требали да чују све оно што сте урадили, све оне добре резултате и активности којима је начињен један чврст и стабилан систем безбедности Републике Србије", рекао је Стефановић, саопштио је МУП.

Према речима министра, једна од важних активности које су започете ове године, било је укључивање пензионера полиције у пројекте које је покренуло Министарство унутрашњих послова заједно са Министарством просвете у свим основним школама у Србији. 

"Морам да нагласим да пензионери полиције имају веома важну улогу у предавањима ученицима четвртог и шестог разреда која се одвија у осам наставних целина.То је био добар пример, један од многих, које ћемо заједно радити. Да свако од вас, ко то жели, постане део тима који помаже и грађанима, да схвате колико је важно искуство које имате", нагласио је Стефановић. 

Стефановић је истакао да држава више него раније брине о социјалном и материјалном положају пензионера. 

"Хоћемо да Србија буде безбеднија и сигурнија него што је данас и да вас укључимо у обуке, едукације, као и кроз Криминалистичко-полицијску академију и ове пројекте које радимо у школама. Желим да наша деца добију информацију из прве руке, да чују информацију од неког ко је то заиста радио, а не само читао о томе и да наша деца науче колико је важно да поштују и старије генерације", истакао је министар.

Представници Удружења захвалили су министру Стефановићу и доделили му плакету - највише признање Удружења за допринос у раду.

број коментара 0 Пошаљи коментар