"Тројка из блока" у хуманој мисији на Калемегдану

Хуманитарна организација "Срби за Србе" је на Калемегдану организовала турнир у брзом шутирању тројки. "Тројка из блока" окупила је јавне личности како би, сви заједно, помогли породици Петровић из Рипња. Под слоганом "Деца су наша будућност", од 2005. године помогли су више од 1.700 социјално угрожених породица.

Угроженим породицама на Косову и Метохији, Арно Гујон помаже тринаест година. Данас је тројке бацао за четворо деце породице Петровић.

"Синоћ сам се вратио са Косова и Метохије где сам пре неколико година упознао младу екипу 'Тројка из блока' која успева на невероватан начин да претвори сву младалачку енергију у хуманитарне акције намењене многочланим породицама, што је изузетно важно јер, поред Косова и Метохије, мислим да је највећи проблем Србије наталитет", наводи Гујон.

Ненад, Невена, Марија и Ксенија живе без струје, воде и купатила. Зато је легенда српског рукомета у овој акцији гол заменила кошем.

"Није битно ко колико има година, да ли је мушко или женско, једноставно је битно да та енергија буде на правом месту, да се зна циљ свега овога, да смо позитивни и у правом тренутку на правом месту", објашњава Недељко Јовановић.

Турнир "Тројка из блока" игра се већ шест година на Београдској тврђави.

"Хуманитарни пројекат који би окупио све генерације, угледне привреднике из места у које долазимо и једноставно да сви ујединимо снаге. До сада смо изградили преко десет кућа, преко 28 купатила широм Србије и Републике Српске. Свака кућа коју смо реновирали је за породице са седморо и више деце. Помогли смо реновирање породилишта у Косовској Митровици", наводи Урош Марковић из Хуманитарне организације "Срби за Србе".

Средства за помоћ социјално угроженим породицама са више деце прикупљају се и СМС порукама на број 7763. Цена поруке је 100 динара.

Остали аутори: Милица Пујкиловић
број коментара 0 Пошаљи коментар