Лига Европе, и Звезда и Партизан на РТС-у

На Првом програму РТС-а у директном преносу од 21 час можете гледати утакмицу Црвена звезда – БАТЕ Борисов, док ће се окршај Партизана и Јанг бојса емитовати у одложеном снимку. Од наредног кола, утакмице оба српска представника у Лиги Европе у директним преносима на РТС-у.

Према важећем уговору потписаном са Уефом, Радио-телевизија Србије има право првог избора директног преноса по једне утакмице сваког редовног кола Лиге Европе.

Уговорне обавезе су разлог што се у четвртак, 14. септембра, на Првом програму РТС-а у директном преносу од 21 час емитује утакмица Црвена звезда – БАТЕ Борисов, док ће се окршај Партизана и Јанг бојса емитовати у одложеном снимку. Право директног преноса те утакмице има ТВ Арена.

У жељи да омогућимо гледаоцима да оба меча домаћих тимова прате уживо на програму Радио-телевизије Србије, обратили смо се Уефи, тражећи да са ТВ Ареном узајамно разменимо сигнал, те да две телевизије истовремено емитују обе утакмице.

Одговор Уефе је био да се неће противити таквом решењу, уколико се РТС и ТВ Арена договоре о сарадњи.

Од наредног кола РТС ће, захваљујући разумевању ТВ Арене, преносити све утакмице и Партизана и Црвене звезде.

У другом колу Лиге Европе, 28. септембра играју Партизан – Динамо Кијев и Келн – Црвена звезда.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. сеп 2017, 09:35) - Milos [нерегистровани]

sport na sat-u

Zasto nema direktnih prenosa sportskih
dogadjaja na satelitskom programu?

(четвртак, 14. сеп 2017, 08:31) - Mitar Jovanovic [нерегистровани]

Prenos

Sampion zemlje igra u gostima, vi odaberete da prenosite klub koji igra kod kuce dva kola za redom, a koji uz to nije sampion? Da li mozete da kazete koji je razlog?