Ванредни надзор због "случаја аутистичног детета"

Директорат цивилног ваздухопловства Србије покренуо је ванредни испекцијски надзор у случају аутистичног детета којем је забрањено да уђе у авион за Тиват.

Танјугу је у Дирекцији речено да ће извештај, када буде готов, бити презентован јавности.

Сину историчара Чедомора Антића на Аеродрому "Никола Тесла" у Београду у недељу, 6. августа, није било дозвољено да се укрца у авион на лету до Тивта да не би, како је објашњено у компанији "Ер Србија" узнемирио остале путнике.

У компанији "Ер Србија" рекли су за Новости да жале због непријатности кроз коју је прошла београдска породица и наводе да је "одлука да се младом путнику не дозволи укрцавање у авион донета након што је постао веома узнемирен и почео да се понаша агресивније док је чекао у реду за пријављивање на лет".

Отац малишана, Чедомир Антић, каже да је одлучио да правду потражи на суду, а овај су инцидент јуче као апсолутно дискриминаторски осудили председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић и Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, као и медији и јавност.

Медији су пренели и да је дечак до сада путовао авионом више пута и да му ниједна авио-компанија није забранила улазак у авион, нити је постављала посебне услове због његовог стања.

број коментара 0 Пошаљи коментар