МУП: Нетачни наводи у медијима о скуповима у Београду

Министарство унутрашњих послова саопштило је да су нетачни наводи који су се појавили у више медија, између осталог о томе како полиција није предузела одговарајуће мере у појединим ситуацијама на данашњем скупу у центру Београда и да је нападала једну новинарку.

МУП саопштава да је реч о тенденциозним, злонамерним и неистинитим тврдњама.

Министарство унутрашњих послова истиче да је за данас у Београду једино био, у складу са законом, пријављен скуп испред Дома Народне скупштине у организацији Српске напредне странке, док остала окупљања, која су најављена на друштвеним мрежама, нису пријављена полицији, што представља јасно кршење Закона о јавном окупљању.

"У складу са пријавом Српске напредне странке, Министарство унутрашњих послова предузело је одговарајуће мере на обезбеђењу скупа, као и на несметаном кретању грађана у том делу града", пише у саопштењу.

Када је реч о евидентираним инцидентима, Полицијској станици Стари град јавило се више грађана који су пријавили да су од стране учесника контрамитинга, недалеко од Дома Народне скупштине, спречени да дођу на скуп у организацији Српске напредне странке.

Како су навели, њима је онемогућено слободно кретање од стране појединих грађана који су их, уз претње и врeђања, у једном тренутку спречили да иду ка згради парламента. Такође, у Ургентни центар јавио се још један грађанин који тврди да је нападнут испред Народне скупштине од стране обезбеђења скупа.

"Полиција ће испитати сваки од пријављених случајева и о свему обавестити надлежно тужилаштво, које ће одлучити да ли постоји основ за подношење одређених пријава", наводи МУП.

У саопштењу се наглашава да полицији није пријављен напад на новинарку листа "Данас", нити су је припадници МУП-а у цивилу, како тврде поједини медији, напали. Нису пријављени ни други напади на новинаре, о којима су медији писали, додаје МУП.

Претходно су удружења новинара и поједине политичке партије "осудиле нападе на новинаре током скупа у време полагања заклетве новог председника Србије Александра Вучића".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије