Породице убијених жетелаца: Данас смо доживели још једну сахрану

Поново смо их данас сахранили, за цео свет ово је брука и срамота, овако су неки од чланова породица убијених Срба прокоментарисили одлуку Специјалног тужилаштва у Приштини да обустави истрагу против свих осумњичених за убиство 14 српских жетелаца у Старом Грацком код Липљана 23. јула 1999. године.

Славица Поповић изјавила је новинарима да је нико није обавестио о одлуци Специјалног косовског тужилаштва и да је на вестима сазнала информацију да је обустављена истрага против осумњичених за убиство Срба.

"Сада сам доживела опет још једну сахрану. Не знам за остале породице, али ја се тако осећам. Ја још нисам својој мајци јавила шта се дешава. Како ће да реагује - син (17) масакриран, муж и два девера", рекла је Поповићева којој су у Старом Грацком 1999. године убијени брат, отац и стриц.

"Не знам како су могли да донесу такву одлуку без породице. Требали су да нас позову и решимо овај проблем и да се после оволико година починиоци ухапсе. А не овако да раде, стварно не знам шта се ово дешава, ово је за цео свет брука и срамота", рекла је она.

Упитана да каже да ли су је до сада обавештавали о току истраге, Поповићева је одрично одговорила.

"Не. До 2008. године јесте сваких шест месеци, ишла сам као на испитивање међутим они су мене испитивали да ли сам чула ко их је убио. Они све знају и све имају на листи, само да покрену истрагу и да их ухапсе. Шта је ово не знам, где ће им душа да овако ураде породицама, шта да раде и чему да се надају продице киднапованих и остале породице. Где смо ми Срби у томе, има ли правде да се реши ово, као што се у нормалним земљама решавају овакви злочини", казала је Поповићева.

Медунарођни тужилац је након бројних истражних радњи 2007. године покренуо истрагу против осам осумњицених припадника Ослободилачке војске Косова јединице из Липљана, да су починили масакар 14 српских цивила, у пољима у селу Старо Грацко.

После више од девет година након покретања истраге и проширења истраге, поступак је у односу на све осумњичене обустављен без адекватног образложења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара