ЕПС апелује на социјално угрожене да се пријаве за бесплатне киловате

"Електропривреда Србије" је позвала социјално угрожене грађане да се пријаве за бесплатне киловат-сате и навела да је несрећа у селу Глоговица на најтежи начин показала колико је опасно неовлашћено прикључење и коришћење електричне енергије.

Запослени у "Електропривреди Србије" саосећају са породицом из села Глоговица којој су двоје најмилијих настрадали у трагичној несрећи од струјног удара, наводи се у саопштењу ЕПС-а.

ЕПС подсећа све социјално угрожене грађане да имају могућност да бесплатно добију одређену количину електричне енергије на основу Уредбе о енергетски угроженом купцу, коју је донела Влада Србије.

Потребно је да се грађани пријаве служби социјалне заштите у својој локалној самоуправи.

Електропривреда Србије нема законско овлашћење да одређује нивое социјалне угрожености грађана, нити да самовољно одређује ко има право на бесплатне киловат-сате.

На основу уредбе о енергетски угроженом купцу, умањење рачуна за електричну енергију у 2016. години користило је у просеку 48.000 домаћинстава месечно.

Око 90 одсто енергетски угрожених купаца остварује максималан попуст од 2.071,4 динара или попуст у висини рачуна.

Ова трагедија нас опомиње да поред тога што представља кривично дело самовласно прикључење на електричну мрежу угрожава безбедност и здравље људи и може да доводе до најтежих последица - губитка људског живота, наведено је у саопштењу ЕПС-а.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 21. апр 2017, 15:54) - anonymous [нерегистровани]

he

ala se slatko nasmejah !!!
pa gde ovo ima u zemlji nedodjiji ?
ajde naka neko postovai komentar da zna nekog ko je dobio kao socijlni slucaj !!