Саучешћa породицама погинулих пилота

Високи државни и војни званичници и политичке странке упутили су саучешћа породицама настрадалих пилота, потпуковника Ненада Ћулибрка из Команде РВ и ПВО и капетана Дејана Пандуровића из 252. школско-тренажне авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде.

"Будите поносни на свог супруга и оца, часног официра Војске Србије који ће заувек бити упамћен као пример храбрости, оданости и војничке части", истиче се у саопштењу председника Томислава Николића.

"Са Вама искрено делим вашу тугу", наводи се у  саопштењу прес-службе председника.

Премијер Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породицама настрадалих пилота.

"Упућујем изразе искреног и најдубљег саучешћа породицама потпуковника Ненада Ћулибрка и капетана Дејана Пандуровића, који су трагично настрадали у данашњем удесу авиона. Тешко је у тренуцима неизрецивог бола утешити чланове породице, које су изгубиле своје најмилије", наводи се у телеграму.

Погибијом потпуковника Ћулибрка и капетана Пандуровића Војска Србије изгубила је врхунске пилоте и одане официре, који су часно обављали своју дужност, поручио је Вучић, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Министар одбране Зоран Ђорђевић у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије, и своје лично име, изразио најдубље саучешће породицама погинулих пилота.

"Реч је о врхунским, искусним пилотима и овај је губитак ненадокнадив и за нас и за породице. Будите уверени да ћемо учинити све да као министарство помогнемо породицама страдалих" изјавио је министар Ђорђевић у обраћању медијима.

И начелник Генералштаба Љубиша Диковић такође је изразио саучешће породицама страдалих и подвукао да је њихова смрт ненадокнав губитак и за породице и за Ратно ваздухопловство. 

"Са великом тугом и жаљењем примили смо вест о погибији два пилота Војске Србије у паду војног авиона, потпуковника Ненада Ћулибрка и капетана Дејана Пандуревића", истиче се у телеграму саучешћа председника Републике Српске Милорада Додика упућеном Николићу.

Поводом ове страшне несреће, Додик је, у име грађана РС и своје лично име, Николићу упутио изразе најдубљег саучешћа.

Додик је замолио Николића и да породицама настрадалих пилота пренесе изразе његовог саосећања.

И председник Демократске странке Драган Шутановац и председник ресорсног одбора ДС-а за безбедност, одбрану и ванредне ситуације Срето Малиновић изразили су саучешће породицама погинулих пилота у удесу војног авиона "супергалеб Г4".

"Уверени да ће Србија памтити своје најбоље синове, изражавамо најдубље саучешће породицама погинулих пилота и свим припадницима Ратног Ваздухопловства и ПВО и Војске Србије", истакли су Шутановац и Малиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво