Промовисани нови полицијски службеници

У Београду је промовисано 358 младих полицијаца који су завршили 12. и 13. класу Центра за основну полицијску обуку и 36 академаца Криминалистичке академије, а на свечаности поводом њиховог пријема у Министарство унутрашњих послова премијер Александар Вучић је поручио да без безбедности нема јаке Србије, економског напретка и инвестиција.

"Нема нових инвестиција, већих плата и пензија, ни бољег животног стандарда ако земља не може да гарантује пуну сигурност њеним грађанима и потенцијалним инвеститорима", указао је Вучић.

Премијер је рекао да је поносан на Србију, која је у претходне три године јасно показала да може да гарантује и стабилност и сигурност не само наше земље, већ и региона.

Указао је да није лако бити полицајац, јер су они главна мета и онима који су криминалци, као и онима који са њима сарађују, а тобоже се боре против криминала.

Истакао је да су заједништво и јединство једини кључ успеха и позвао искусније полицајце да поделе своје искуство и знање са младим колегама.

"Видео сам десетине младих девојака и момака који данас улазе у службу и добро разумео да они јесу будућност српске полиције и државе. Видео сам и добро разумео да је држава уложила у њихово знање", рекао је председник Владе и позвао младе припаднике МУП-а да знање врате у оно што је највредније.

"А то је наша држава", поручио је премијер.

Старијим колегама је рекао да буду несебични у давању савета, да уче децу која из школе излазе да буду добри и поштени полицајци.

Додао је и да реформом полиције желимо да постигнемо да имамо најбољу полицију, не само у региону.

Подсетио је да је у оквиру реформе полиције уведено каријерно напредовање, што значи да ће на најодговорнијим местима бити најбољи, а не да ће на та места неко долазити по политичким, рођачким или неким другим линијама.

Премијер се захвалио полицајцима на непроспаваним ноћима, тешким данима и на томе што деца и сви грађани могу мирно да спавају.

Вучић је указао да је прошле године заплењено четири тоне дроге, што је двоструко више него у просеку у периоду између 2008. и 2013. године, а да је само пре неколико дана заплењена тона сканка.

"Не смемо декларативно да се боримо против дроге, већ конкретно, ако хоћете и брутално, у складу са законом", навео је премијер.

Упозорио је и да се свет суочава и да не може да се избори са тероризмом, што и нама говори да је улагање у безбедност и сигурност грађана од огромног значаја.

Прецизирао је да је полиција добила више од 40 модерних борбених возила, да је потписан уговор са "Ербасом" и да ће ускоро стићи један, а затим и још два полицијска хеликоптера.

"Новац који данас улажемо у рад полиције пре свега издвајамо како бисмо сачували животе полицајаца, јер живот полицајаца за нас мора да буде светиња", нагласио је Вучић.

"Сви криминалци који кидишу на јавни ред и мир, на наше законе као прву мету имају полицајце и зато вам хвала што нас чувате, хвала вам што нас браните и хвала што браните ред и мир за сваког нашег грађанина", поручио је премијер.

Нагласио је да потенцијални проблем са тероризмом није у Србију "увезен" ни са огромним бројем избеглица, који су прошли и пролазе кроз нашу земљу, те подсетио да није било ниједног озбиљнијег инцидента, нити је иједног тренутка била угрожена безбедност и сигурност грађана Србије.

Премијер је свим полицајцима и припадницима МУП-а поручио да буду поштени, радни, вредни, да чувају своју земљу, своју државу, а да ће држава покушати да им се одужи бољом опремом и бољим условима рада и живота.

Директор полиције најављује да ће убудуће полиција бити посебно усмерена на сузбијање организованог криминала, корупције и спречавање злоупотреба наркотика и дувана. Посебно истиче уредбу о каријерном напредовању.

"Желимо да успоставимо систем који ће обезбедити да само најбољи иду даље и напредују и дођу до радних места", поручује директор полиције Владимир Ребић. "Морају да прођу обуку, положе испит за чин и само најбољи могу да аплицирају за најодговорније функције", додаје Ребић.

Поред Вучића, пријему нових полицијских службеника присуствoвали су и председница Народне скупштине Маја Гојковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Зоран Ђорђевић.

За добродошлицу новим колегама испред Палате "Србија" организоване су показне вежбе – одбијање од напада на штићену личност и безбедносни пункт. Потом је уследио дефиле пешачких формација и службених возила. Платоом је прошло више од 1.100 припадника САЈ-а, Жандармерије, ЦОПО и КПА, УКП и других формација, коњица и пси. Уследио је дефиле полицијских возила, на чијем је зачељу посебну пажњу изазвало седам оклопних возила "Лазар". Као завршница – налет хеликоптера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара